@blondiee83 Áno pravdaže. Napíšem neskôr večer.
Ja sa spýtam v čom si piekla ?
@blondiee83
@liska83
Ja niekedy nemám pojem o čase Veď už je neskôr večer.
Dievčatá, je to veľmi jednoduchý recept.
Potrebujeme : 150 ml vlažného mlieka, 3 žĺtky, 75 g roztopeného masla, 3 g soli, 80 g cukru krupica, 500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 100 g hrozienok namočených v rume, 20 g mandľových lupienkov.
Postup: Do misky si dáme múku zmiešanú so soľou a cukrom. Potom pridáme rozdrobené droždie, žĺtky, maslo, mlieko. Poriadne premiesime. Odkvapkáme hrozienka z rumu, pridáme lupienky mandlí a znova poriadne premiesime, aby sa hrozienka a mandle dostali do celého cesta rovnomerne. Potom vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy v ktorej budeme piecť a necháme hodinu kysnúť v uzavretej teplej rúre. Keď mazanec vykysne potrieme ho ešte rozpusteným maslom a šupneme späť do vyhriatej rúry na 180 stupňov až 200 stupňov, záleží od rúry. Pečieme približne 50 minút až 60 minút. Opäť záleží od rúry. Po upečení vyklopíme na dosku, alebo mriežku a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť a nech vám krásne vyjde.
@anastazia5 Piekla som vo forme zo starej pekárne. Takú vysokú som totiž nikde v obchodoch a ani v e-shopoch nenašla. To je forma z Moulinex asi 20 ročnej pekárne.
Aj ja vyskúšam, ďakujem za recept
@blondiee83 Rado sa stalo, nech sa ti vydarí.
Nepodelila by si sa o recept, prosím?