Mazanec 🙂 dúfam, že mi taký krásny vyjde aj pred Veľkou nocou. A tá úžasná vôňa 🤗

    1
    1

    Nepodelila by si sa o recept, prosím?

    Odpovedz
    20. mar 2025
    larsen
    autor

    @blondiee83 Áno pravdaže. Napíšem neskôr večer.

    Odpovedz
    20. mar 2025

    Tak ten sa naozaj vydaril 👍 parádny je...i ja si počkám na recept 🙂

    Odpovedz
    20. mar 2025

    Ja sa spýtam v čom si piekla ?

    Odpovedz
    20. mar 2025
    larsen
    autor

    @blondiee83
    @liska83
    Ja niekedy nemám pojem o čase 😄 Veď už je neskôr večer.
    Dievčatá, je to veľmi jednoduchý recept.
    Potrebujeme : 150 ml vlažného mlieka, 3 žĺtky, 75 g roztopeného masla, 3 g soli, 80 g cukru krupica, 500 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 100 g hrozienok namočených v rume, 20 g mandľových lupienkov.

    Postup: Do misky si dáme múku zmiešanú so soľou a cukrom. Potom pridáme rozdrobené droždie, žĺtky, maslo, mlieko. Poriadne premiesime. Odkvapkáme hrozienka z rumu, pridáme lupienky mandlí a znova poriadne premiesime, aby sa hrozienka a mandle dostali do celého cesta rovnomerne. Potom vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy v ktorej budeme piecť a necháme hodinu kysnúť v uzavretej teplej rúre. Keď mazanec vykysne potrieme ho ešte rozpusteným maslom a šupneme späť do vyhriatej rúry na 180 stupňov až 200 stupňov, záleží od rúry. Pečieme približne 50 minút až 60 minút. Opäť záleží od rúry. Po upečení vyklopíme na dosku, alebo mriežku a necháme vychladnúť.
    Dobrú chuť a nech vám krásne vyjde. 🙂

    Odpovedz
    20. mar 2025
    larsen
    autor

    @anastazia5 Piekla som vo forme zo starej pekárne. Takú vysokú som totiž nikde v obchodoch a ani v e-shopoch nenašla. To je forma z Moulinex asi 20 ročnej pekárne.

    Odpovedz
    20. mar 2025

    @larsen prosim ta, aka velka je ta tvoja forma?

    Odpovedz
    20. mar 2025
    larsen
    autor

    @kajus_a 25 cm dlžka, šírka 15,5 cm, hĺbka 12 cm.

    Odpovedz
    20. mar 2025

    @larsen dakujem. Urcite vyskusam, vyzera dobre 😋

    Odpovedz
    20. mar 2025
    larsen
    autor

    @kajus_a
    @kajus_a Rado sa stalo. Nech sa vydarí 🙂

    Odpovedz
    20. mar 2025

    @larsen presne to ma napadlo, že mi pripomína formu z pekárničky 🙂

    Odpovedz
    20. mar 2025

    Neskúšal niekto piecť v pekárničke? Vyzerá famózne, rada by som si prácu ušetrila 😉

    Odpovedz
    21. mar 2025

    Aj ja vyskúšam, ďakujem za recept

    Odpovedz
    21. mar 2025
    larsen
    autor

    @blondiee83 Rado sa stalo, nech sa ti vydarí. 🙂

    Odpovedz
    21. mar 2025