icon
394 / 421
Mrkvovo-petržlenové hranolky a kuracie rolky s pestom z medvedieho cesnaku obalené schwarzwaldskou šunkou.
avatar

Na rolky potrebujeme:
700g kuracích pŕs
200g schwarzwaldskej šunky
pesto z medvedieho cesnaku
soľ
korenie
Na hranolky:
250g mrkvy
250g petržlenu
olivový olej
Postup:
Kuracie prsia si prekrojíme napoly a nakrájame na pásiky, ktoré okoreníme a osolíme. Pod každý pásik vložíme šunku (slaninu) a mäsko potrieme pestom. Potom mäsko zakrútime a prichytíme špáratkom, aby sa nám rolky nerozpadli. Rolky poukladáme do keramickej nádoby a trochu osprejujeme olivovým olejom. Rolky si zakryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 20 minút, potom dáme alobal dole a rolky dáme ešte zapiecť na 5-10 minút. Medzitým si opečieme na hranolky nakrájanú mrkvu a petržlen na panvici osprejovanej olivovým olejom. Hranolky pečieme dozlatista. Dobrú chuť. 🙂

Odpovedz
10. apr 2016
avatar

vyzerá to úžasne a medvedí cesnak je TOP, to pesto urcite urobím

Odpovedz
10. apr 2016
avatar

@makli Mne vydrží v chladničke dlho. A keď cez týždeň neviem čo uvariť, uvarím len cestoviny a zmiešam s pestom a jedlo je na svete. 😀

Odpovedz
10. apr 2016
avatar

@lekorica super!!! tento tyzden urcite urobim, pesticko uz mam v chladnicke 🙂

Odpovedz
10. apr 2016
avatar

@monika.a výborné je to. Mne Evka nechce mäsko, ale toto sfutrovala, lebo má rada cesnak. 🙂

Odpovedz
10. apr 2016