icon
17 / 82
Vaječné žemle
avatar

Budeme potrebovať:
4ks vajcia
soľ
rasca
sóda bikarbóna
ocot
Postup:
Žĺtka vymiešame s troškou sódy a soli do penista. Zvlášť vymiešame bielka s octom a sódou do tuha.Potom zľahka premiešame a na plech s pečiacim papierom dáme 6 kopčekov.Pečieme v rúre vyhriatej na 220C :::25-30 minút a potom vypneme. Žemle ešte necháme nejaký čas v rúre, aby nám nespľaskli.

Odpovedz
5. jún 2016
avatar

Ja robim podobne, len pridavam tvaroh 🙂 niekedy pridam aj provensalske bylinky,mix.semiacok a cesto vylejem cele na plech a potom len nakrajam na take tycinky-pasiky 🙂

Odpovedz
9. apr 2017
avatar

@7nikusik7 tie tvarohove som uz tiez robila. Ale urcite vyskusam na pasiky nakrajat. Dakujem za tip. 😉

Odpovedz
9. apr 2017
avatar

@lekorica u nas sa po nich vzdy len zaprasi 🙂 taka zdrava maskrta trebars aj vecer k TV, pridat si mozte aj hocaky dresing 😉 ja vyskusam.zas tieto len vajecne!

Odpovedz
9. apr 2017
avatar

Dresingujeme aj my. Najradsej maju ked im k telke zeleninky nakrajam. Inac by ju nezjedli. Lenivi su nakrajat si ju. 😀

Odpovedz
9. apr 2017
avatar

😂 to doverne poznam!

Odpovedz
9. apr 2017