Budeme potrebovať: 4ks vajcia soľ rasca sóda bikarbóna ocot Postup: Žĺtka vymiešame s troškou sódy a soli do penista. Zvlášť vymiešame bielka s octom a sódou do tuha.Potom zľahka premiešame a na plech s pečiacim papierom dáme 6 kopčekov.Pečieme v rúre vyhriatej na 220C :::25-30 minút a potom vypneme. Žemle ešte necháme nejaký čas v rúre, aby nám nespľaskli.
Ja robim podobne, len pridavam tvaroh 🙂 niekedy pridam aj provensalske bylinky,mix.semiacok a cesto vylejem cele na plech a potom len nakrajam na take tycinky-pasiky 🙂
@lekorica u nas sa po nich vzdy len zaprasi 🙂 taka zdrava maskrta trebars aj vecer k TV, pridat si mozte aj hocaky dresing 😉 ja vyskusam.zas tieto len vajecne!
Budeme potrebovať:
4ks vajcia
soľ
rasca
sóda bikarbóna
ocot
Postup:
Žĺtka vymiešame s troškou sódy a soli do penista. Zvlášť vymiešame bielka s octom a sódou do tuha.Potom zľahka premiešame a na plech s pečiacim papierom dáme 6 kopčekov.Pečieme v rúre vyhriatej na 220C :::25-30 minút a potom vypneme. Žemle ešte necháme nejaký čas v rúre, aby nám nespľaskli.