icon
29 / 82
Levanduľový cukor
avatar

Vyskúšali ste už levanduľový cukor? Slúži ako náhrada vanilínového cukru do koláčov a muffinkov.
Budeme potrebovať:
500g fruktózového (alebo iného cukru)
25g čerstvých alebo sušených kvietkov levandule
trošku trpezlivosti
Postup:
Cukor a levanduľu dobre premiešame a necháme postáť. 6 týždňov. Po tejto dobe môžeme konzumovať. 🙂

Odpovedz
3. júl 2016
avatar

@lekorica Mam otazocku. Pri konzumacii sa mozzu zjest aj tie kvietky, alebo ich treba z cukru vyosiat. Pripadne inym sposobom (akym?) dostat von? Diky 🙂

Odpovedz
8. apr 2017
avatar

@ksbinka zvyknem preosiať keď koláče posýpam, ale pokiaľ idú do cesta na pečenie, ony zmäknú a ešte tak dochutia koláč.

Odpovedz
8. apr 2017