icon
33 / 82
Galette s ricottou a cuketou
avatar

Galette s ricottou a cuketou
Na cesto budeme potrebovať:
250g špaldová hladká múka biela
120 g masla
1/2 ČL soli
1ČL citrónová šťava
1ks vajce
50 ml studená voda
žĺtko na potretie cesta
Na pnku budeme potrebovať:
250 g syr ricotta
60 g nastrúhaný parmezán
1ks menšia cuketa
čerstvo namleté čierne korenie
soľ
1 strúčik cesnaku
mandle na ozdobu
Postup:
1. Do misy nasypeme múku a soľ. pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame ricottu s parmezánom, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak.
4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú syrovú plnku, navrch poukladáme na tenko nakrájanú cuketu a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme mandľami.
5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190°C cca 45 minút. Viac receptov nájdete na: https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

Odpovedz
9. júl 2016
avatar

Ty ale vyvaras a vypekas 😊 skoda, ze si neni bližšie 🙉 ja na to nemám vôbec cas, ale ani náladu 😁

Odpovedz
9. júl 2016
avatar

@igrexova Už prázdninujem, tak sa vyžívam z plodov zo záhrady. 😀 Mňa to strašne baví, ale keby som mala variť pre reštauráciu, bolo by po chuti. 🙂

Odpovedz
9. júl 2016
avatar

@lekorica tie prazdniny Ti zavidim, ale tie detiska v skole nie 😀 mne sa v lete varit nechce z toho dovodu, ze to beriem ako zabity cas 😲 radsej som vonku..este ze sa da varit v altanku 🙂

Odpovedz
10. júl 2016
avatar

@igrexova tak ja len cez víkend varím takéto mňamoty. Cez týždeň trávim čas kade tade. 😀

Odpovedz
10. júl 2016
avatar

@lekorica je potrebne nechat cesto odlezat? dakujem

Odpovedz
12. júl 2016
avatar

@apleton ano, lebo maslo sa zapracovanim roztopi a potom sa cesto neda rozvalkat. 😉

Odpovedz
12. júl 2016
avatar

@lekorica prave sa na nej pracuje, cucoriedkovo-ribezlova bude na ranajky, som zvedava 🙂

Odpovedz
13. júl 2016
avatar

@apleton tak ako?

Odpovedz
13. júl 2016
avatar

@lekorica paráda budem skúšať aj iné varianty 😉

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@lekorica nakoniec len S ribezlami A tvarohovo-makovou plnkou

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@apleton mnaaaam. Vyzera fantastikus. 🙂

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@lekorica v reze, trocha viac sladké som mohla urobiť ale mne to neprekáža

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@apleton pekne sa ti urobila. Ja som včera robila s mascarpone, ale blbá som namiesto masla dala nejakú náhradu (v Lídli som si nevšimla, že to nie je maslo), tak sa mi to celé roztieklo. Taká som bola naštvaná. 😅 Ale nakoniec sme to z plechu vylízali. 😀

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@lekorica no fakt je to super, robila som aj z ovsenych vlociek, ale tato mi viac chuti, uz zostal len jeden kusok, zajtra na ranajky, aj ked by som si hned dala....vydrzim do rana 🙂

Odpovedz
14. júl 2016
avatar

@apleton mne chutí aj tá slaná verzia. Zajtra pečiem tú sladkú. Hodím potom receptoš. 😉 Dnes som konečne kúpila v Kuflande pravé maslo. 😀

Odpovedz
14. júl 2016