icon
37 / 82
Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami
avatar

Galetky s mascarpone, tvarohom a ríbezľami.
Budeme potrebovať:
Na cesto:
250g hladkej špaldovej múky bielej
120g maslo (nedávať náhradu, lebo sa vám bude zle pracovať s cestom)
štipka soli
3čl fruktózového cukru
1ks vajce
1PL citrónová šťava
50ml vody
Na plnku:
250g mascarpone
250g tvarohu
1ks vanilkový puding
4PL fruktózový cukor
ríbezle na ozdobu
Postup:
1. Do misy nasypeme múku, cukor a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
2. Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
3. Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame mascarpone s tvarohom, pridáme cukor, vanilkový puding a bourbon vanilku/esenciu. Všetko dobre premiešame.
4. Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú plnku a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme ríbezľami.
5. Okraje cesta potrieme žĺtkom a koláče pečieme v rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

Odpovedz
15. júl 2016