icon
41 / 82
Cuketovo-hríbové rizoto
avatar

Na 4 porcie budeme potrebovať:
1hrnček = 300ml
1 hrnček ryža guľatozrnná (nemala som inú)
1 hrnček nakrájané hríby
1 hrnček žltá cuketa
2 hrnčeky horúca voda
soľ
korenie
olivový olej
1/3 hrnček suché víno
1 čl sušený zeleninový bujón z DMka
Postup:
Ryžu si prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rozohrejeme si 1PL olivového oleja a ryžu na oleji restujeme cca 1 minútu. Prilejeme suché víno a restujeme ďalšie 2-3 minúty, alebo pokiaľ sa nám víno nevstrebe do ryže. Dolejeme 2 hrnčeky bujónu, ktorý si urobíme z horúcej vody a sušeného bujónu. Všetko spolu premiešame a varíme cca 15-20 minút. Medzitým si nakrájame na kocky žltú cuketu, osolíme ju, okoreníme a orestujeme na panvici cca 5 minút. Na druhej panvici orestujeme nakrájané hríby, ktoré tiež osolíme a okoreníme. Po uvarení ryže všetky ingrediencie spolu dobre premiešame a podávame. Viac receptov nájdete na https://www.facebook.com/sevouvkuchyni/

Odpovedz
23. júl 2016