Baby dajte nejake dobré typi alebo recepty čo piecť na vianoce, pečiem stále to isté ďakujem :-*

    Klasické linecké a vanilkové rožky už mám a chystám sa na marlenku nepecenu, rafaelo a u nas tip top kinderkolac 🙂

    Odpovedz
    14. dec 2015

    ja idem skusi prvykrat RAW verziu vianocneho stredraku... http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/dez... vyzera to zajimavo a netreba piect.

    Odpovedz
    14. dec 2015

    ja už po 3 roky robievam chrumkavé orechové rohlíčky - pomleté orechy sa opražia na sucho, pridá sa túším bielok a cukor... je to taká lepkavá hmota, ktorú odoberáš lyžičkou a obaluješ v posekaných orechoch, ukladáš na plech, na ktorom už máš papier samozrejme a vytvaruješ do rohlíčka. Oni sú také chrumkavé - fakt je to mňamka ak máte radi orechové veci. Ak ťa to zaujalo, večer môžem napísať presný recept. Je to ľahké, relatívne rýchle a nie je to "otrepané" 🙂

    Odpovedz
    14. dec 2015

    @lulana79 hodíš potom ten recept? Diky

    Odpovedz
    14. dec 2015

    @lulana79 to môže byť super...pridas ho sem vďaka

    Odpovedz
    14. dec 2015

    @markus21
    @72martina baby večer napíšem

    Odpovedz
    14. dec 2015

    @lulana79 mohla by som poprosit o recept

    Odpovedz
    14. dec 2015

    @markus21
    @72martina
    @tritata pridavam recept na tradicne vianocne orechove rozky. CESTO: 200 g mlete orechy, 170g prask.cukor, 2 bielka. NA OBALOVANIE: sekane orechy. POSTUP: pomlete orechy nasucho oprazime za staleho miesania (oprazit len zlahka) a nechame uplne vychladnut. Z dvoch bielkov vyslahame tuhy sneh do ktoreho primiesame praskovy cukor a vychladnute orechy. Vsetko dokladne premiesame. Vznikne tuhe lepkave cesto. Rozteky robime tak ze kavovou lyzickou odoberame z cesta a v dlaniach formujeme na valcek ktory ihned dame do posekanych orechov a obalime. Obalene ukladame na plech s papierom a vytvarujeme roztek. Pecieme na 150° 15min. Robime ich mensie a uzsie lebo pri peceni este narastu. Aby sa vam cesto moc nelepilo na ruky tak si lyzicku mozete namacat do vody. Chladnutim tvrdnu-tak to ma byt. Su ozaj fajnove chrumkave. ODPORUCAM. U nas je to na Vianoce TOP 🙂

    Odpovedz
    14. dec 2015