ahojte dievčatá- je to zamatová roláda, ja som ju robila takto- vyšľahať 6 bielkov, potom pridať 5 PL kryš. cukru, šľahať , pridať 6 žltkov, 3 PL kakaa a pol kávovej lyžičky sody. Cesto dať na plech vystlaný papierom na pečenie, piecť asi 8 min na 180. Po upečení som cesto preklopila na pocukrovanú utierku a stiahla paaier, treba ho dávať opatrne dole, lebo sa prilepuje. potom zrolujeme aj s utierkou. Plnka: 2,5 dcl mlieka, 3 a pol PL polohr. múky, 1 žltko a 6 PL cukru, 1 van.cukor- uvariť kašu, po vychladnutí zašľahať 1 heru a do plovičky pridať 3 PL kakaa. Na roládu dáme najskôr svetlú a potom tmavú plnku zrolovať a poliať čoko. Je vynikajúca. Ešte ku tej plnke. Ja som to cesto piekla na veľkom plechu, našla som recept kde je plnka na 2 dcl mlieka a 3PL múky ja som dala 2,5, lebo sa mi zdala väčšia 🙂, niekde je plnka z hrubej múky, ja dávam polohr. je super

Môžem poprosiť recept?Ďakujem.