#pecieme_s_dmbio

A kedze všetko sa podarilo, ako malo, tak sa treba po dobre vykonanej praci aj odmeniť a oddýchnuť si 😁 a tak som si dnes ku kavicke urobila, este z tajnych zasob 😁, hrncekovy tekvicový koláčik 😊.

Priprava je uplne jednoducha. Stačí iba hotovú zmes zmiešať so 4-5 lyzicami rastlinneho, pripadne klasickeho mlieka a dat upiect v hrnceku al. miske do mikrovlnnej rury na 1-2 minutky a mate hotovo.
Postup je uvedený aj na zadnej strane obalu. 😉

Moj tajný tip🫰:
Do zmesi na kolacik som pridala lyzicku dmbio korenia na pecene jabĺčka a korením som si ochutila aj kávu. Upeceny kolacik mi krasne prevonal celú kuchynu a spolu s kavou ulahodili nielen môjmu žalúdku, ale aj nosu a očiam 😉

#pecieme_s_dmbio

Dnes boli na plane linecke koláčiky, tak sme sa s chuťou pustili do roboty a takto to dopadlo 😊. Prikladám receptik.

Čajové pečivo z lineckého cesta

Na cesto potrebujeme:
400g spaldovej hl.muky
250g masla
150g prask.cukru
3 žĺtky
1 lyžica citrónovej šťavy
1 balenie citrónovej kory
1 vanilkový lusk
stipka soli

Postup:
Všetky ingrediencie spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na 1 hodinku do chladničky. Po hodinke si cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3-5mm a vykrajujeme z neho ľubovoľne tvary vždy v páre, aby sme ich mohli po upečení spolu zlepit.
Pečieme pri 180°C dozlatista cca 10 minút.

Po vychladnutí ich spájame obľúbeným džemom alebo nátierkou. My sme si tento rok zvolili domáci marhulovy dzem a nátierku dmbio pumpkin spice a nakoniec ich pocukrujeme.

A teraz uz len vydrzat do Vianoc 🎄🎁😊.

(5 fotiek)

#pecieme_s_dmbio

A je to!
Opäť sa nam krasne vydarili 😊.
Každý rok pečiem s dcérkou 👩👧 pre nas tie najlepšie pernicky na svete. Ich tajomstvo je spaldova muka dmbio, dmbio med a dmbio perníkové korenie. Vdaka spaldovej múke su oveľa mäkšie, jemnejšie aj zdravšie a vdaka perníkovemu koreniu a medu nádherné voňave a chutné 😊. Dcérka ich nakoniec vždy krasne ozdobi, aby jedli aj naše oči 👀.
Kto by ich chcel vyskúšať, prikladám aj recept 😉.

VIANOČNÉ PERNÍČKY

na cesto potrebujeme:
400g hl. spaldovej muky
140g práškového cukru
2 vajicka + 1 na potretie
100g masla
2 lyzice rozpusteného medu
2 lyžičky pernikoveho korenia
1 lyžička sódy bikarbony

Postup:
V miske si vyšľaháme práškový cukor s 2 vajíčkami, potom pridáme zmaknuté maslo, med a pernikove korenie. Do tejto zmesi následne vmiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou a vypracujeme cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na hrubku cca 3-5mm a vykrajujeme ľubovoľne tvary, ktoré ukladame na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Este horúce ich na pekáči potrieme rozšľaháme vajíčkom, aby sa nam krasne leskli a necháme vychladnúť.

Potom si urobíme polevu z 1 bielka, 150g práškového cukru a mozeme pridať aj lyžičku citrónovej šťavy a uz len naplníme cukrarske vrecúško a ozdobíme.

A máme hotovo 😊. Teraz uz len ich poriadne skryt, aby vydržali do Vianoc 😁😉.
🎄🎁

Viete mi prosim niekto poradit, ako kontaktovať Yves Rocher? Mam tam urobenu a zaplatenú objednávku od 9.7. a doteraz ju nemám, na oboch tel.cislach, na kt. som volala bud nikto nedvíha, alebo je v kuse obsadene, či nedostupné. Uz som písala aj na mail a odpoveď ziadna. To sa mi v živote nestalo, objednávku som robila normálne cez svoj účet na ich stranke a prišlo aj potvrdenie objednavky. Uz netusim, ako inak sa s nimi skontaktovať. 🤬🤬🤬