icon

#pecieme_s_dmbio

A je to!
Opäť sa nam krasne vydarili 😊.
Každý rok pečiem s dcérkou 👩👧 pre nas tie najlepšie pernicky na svete. Ich tajomstvo je spaldova muka dmbio, dmbio med a dmbio perníkové korenie. Vdaka spaldovej múke su oveľa mäkšie, jemnejšie aj zdravšie a vdaka perníkovemu koreniu a medu nádherné voňave a chutné 😊. Dcérka ich nakoniec vždy krasne ozdobi, aby jedli aj naše oči 👀.
Kto by ich chcel vyskúšať, prikladám aj recept 😉.

VIANOČNÉ PERNÍČKY

na cesto potrebujeme:
400g hl. spaldovej muky
140g práškového cukru
2 vajicka + 1 na potretie
100g masla
2 lyzice rozpusteného medu
2 lyžičky pernikoveho korenia
1 lyžička sódy bikarbony

Postup:
V miske si vyšľaháme práškový cukor s 2 vajíčkami, potom pridáme zmaknuté maslo, med a pernikove korenie. Do tejto zmesi následne vmiešame preosiatu múku so sodou bikarbonou a vypracujeme cesto. Hotové cesto vyvaľkáme na hrubku cca 3-5mm a vykrajujeme ľubovoľne tvary, ktoré ukladame na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Este horúce ich na pekáči potrieme rozšľaháme vajíčkom, aby sa nam krasne leskli a necháme vychladnúť.

Potom si urobíme polevu z 1 bielka, 150g práškového cukru a mozeme pridať aj lyžičku citrónovej šťavy a uz len naplníme cukrarske vrecúško a ozdobíme.

A máme hotovo 😊. Teraz uz len ich poriadne skryt, aby vydržali do Vianoc 😁😉.
🎄🎁