icon
631 / 803
Madarský guľáš z bravčového mäsa
avatar

Potrebujeme:
600g bravčového pliecka
3-4 veľké cibule
1ČL korenia cesnaku,
2PL mletej sladkej papriky
1 zelená paprika
1 paradajkové pretlaky
1 lečo
1 lyžica kryštál. cukru
voda
soľ, mletá rasca
1ČL majoránka
kocka hovädzieho bujonu
hladká múka a voda

Postup:
Cibuľu pokrájame, dáme na horúci olej a orestujeme.Poprašíme paprikou a pridáme pokrájané mäso.
Keď sa mäso zatiahne a trochu opraží pridáme soľ,rascu,cesnak,majoránku,bujon,nakrájanú zelenú papriku a restujeme až kým sa neodparí voda ,čo pustilo mäsko.
Potom pridáme paradajkový pretlak,cukor a lečo..
Zalejeme vriacou vodou a dusíme.
Skontrolujeme,či je mäso mäkké a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode.

Odpovedz
13. mar 2015