icon
516 / 803
zemiakové lokše s maslom a cukrom
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

600g zemiaky uvarené
• 200g múka hladká
• soľ
• práškový cukor na posypanie
• 125 gmaslo rozpustené na potretie

Dáme si uvariť zemiaky.
Keď sú zemiaky mäkké, popučíme ich. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Urobíme valček, ktorý pokrájame na kusy.
Vyvaľkáme do tvaru kruhu. Pozor, aby neboli lokše príliš tenké a mali sme dostatok múky, aby sa nelepili.
Pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam ostane trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali. Ja ju utieram priebežne servítkou.
Roztopíme si maslo,potierame vrch a posýpeme cukrom.Ukládame jednu na druhú.Potom prerežeme na 4 časti.

Odpovedz
14. mar 2015