Roláda z mletého mäsa (plnená horčicou,šunkou,vajíčkom,kapiou,uhorkou), varené zemiaky
Koľko toho mäsa asi ma byt na také tri štyri porcie? Môže byť aj hovädzie? A podliat treba tak,že nalejeme vodu do pekáča?
Odpovedz
23. feb 2015
lillypot
autor@wonderwall Na 3-4 porcie by malo stacit z pol kg masa.Ja som robila z bravcoveho.A vodu som naliala do pekaca.
Odpovedz
24. feb 2015
lillypot
autor@wonderwall ja robim kuracie stehna tak,ze ich poukladam do pekaca.Osolim,okorenim,poprasim cervenou paprikou a na kazde stehno dam tenky p platok masla.Do kazdeho roha pekaca da 1/4 z bujona,nakrajanu cibulu a asi 250-300ml vody.Podla fantazie staci pridat zeleninu,klobasku,slaninu,huby...Na zahustenie mozte pouzit hladku muku rozhabarkovanu vo vode,smotane.
Odpovedz
24. feb 2015
lillypot
autor@wonderwall ked sa ti pocas pecenia otvorila asi si dala kratky alobal.A ze sa lamala,tak to neviem,asi bolo maso tuhe.Ja to robim ako na fasirku.
Odpovedz
26. feb 2015

Potrebujeme na maso:
mlete maso
vajce
struhanka
mlieko
sol
korenie pecene maso
korenie fasirka
Vsetky suroviny zmiesame spolu.Na alobal si rukou roztiahneme maso do obdlznika:nie uplne na okraj alobalu.cele obdlznikove maso potrieme horcicou.Do stredu obdlznika masa si dame po dlzke platky sunky.Na sunku do stredu vedla seba stvrtiny vajicka.Ku vajicku uhorku a na uhorku kapiu.
Zdvihneme jednu stranu alobalu a slabisie pritlacime.Dvihneme aj druhu stranu a jemne zagulame.Prelozime na plech a podlejeme vodou.Pecieme.
Pred doopecenim vyberieme z alobalu a dame zapiect do zlata.
Na plnenie:
horcica
4-5 platkov sunky
4 vajicka uvarene na tvrdo – rozrezat na stvrtiny
kapia
kysla uhorka
alobal