icon
591 / 803
Liptovský tanier-bryndzové halušky,strapačky s kyslou kapustou,bryndzové pirohy s kyslou smotanou a restovanou cibuľou
avatar

Tie bryndzaky vyzerajú skvelo! Máš nejaký tip ako na ne? ☺️ ďakujem

Odpovedz
6. mar 2015
avatar

@tenisek Nemam specialny tip,ja davam okrem bryndze aj trocha kyslej smotany alebo acidofilneho mlieka a poriadne premastit sprazenym maslom.

Odpovedz
6. mar 2015
avatar

@lillypot Aj ja pridávam acidko, smotana sa mi neosvečila lebo mení chuť bryndze. Vyskúšam o maslo. Vďaka! ☺️

Odpovedz
6. mar 2015
avatar

suroviny:
acidofilne mlieko
1 vajce
sol
hladka muka
hruba muka
Vsetko v miske zmiesat na mierne huste cesto.
Dat varit do osolenej vriacej vody a ked vyplavaju na povrch,nechat ich vypnute este cca3min. Potom scedit a premiesat s trochou oleja.

Zmiesat s bryndzou, kyslou kapustou,syrokremom,.....

Odpovedz
7. mar 2015
avatar
Odpovedz
7. mar 2015