icon
662 / 803
Bravčové výpečky,kapusta,knedľa
avatar

• 1kg bravcove pliecko
• 2 ks väčšia cibuľa
• 1ČL cesnak korenie
• soľ
• rasca mleta
• korenie čierne mleté
• paprika červená mletá
• 1ČL guľášové korenie
• 1 kocka hovädzieho bojónu
• 2 dlvoda
• masť
• hladká múka
• olej

POSTUP:
Pekáč si potrieme masťou (olejom).
Mäso(lepšie je mastnejšie) nakrájané na väčšie kúsky,dáme do misy,osolíme a poprášime múkou a na rozpálenom oleji opečieme.
Nakrájame si cibuľu a opečeme ju na tom oleji,čo sme predtým opekali mäso.
Dáme do vymasteného pekáča,okoreníme, premiešame a pridáme bujón,cibuľu aj s olejom a zalejeme vodou.
Dáme prikryté do rozpálenej rúry asi na 45min.-230C.
Mäso vyberieme z rúry, ak treba,ešte podlejeme trochou vody,necháme ešte asi 30 minút odokryté zapiecť pri teplote 200°C, respektíve vydusiť..(ja som ho občas premiešala)

Odpovedz
12. mar 2015
avatar
Odpovedz
12. mar 2015
avatar

@lillypot dakujem ti. nikdy som to nejedla. ale na tom tvojom tanieri to vyzera uzasne. musim vyskusat. 🙂

Odpovedz
12. mar 2015
avatar

@sonetta Je to na sposob segedinu.

Odpovedz
12. mar 2015
avatar

Akoze normalne som hladna no toto vyskusam v nedelu

Odpovedz
13. mar 2015
avatar

Kapusta je kysla ci hlavkova

Odpovedz
13. mar 2015
avatar

@michaela025 kapusta je kysla

Odpovedz
13. mar 2015