icon
581 / 803
Lievance s jahodovým džemom
avatar

Potrebujeme:
500g hrubej muky
20g drozdia
50g cukru
500ml mlieka
2 vajcia
sol
voda
Postup:
Drozdie rozmiesame s cukrom,prilejeme vlazne mlieko,pridame trocha muky a nechame nakysnut.Potom do muky pridame zltky,sol,vlaznu vodu podla potreby,nakysnuty kvasok,sneh z bielkov a vsetko zamiesame.Dame na teple miesto nakysnut.Cesto musi byt hustejsie ako na palacinky.
Pecieme na horucej vymastenej panvici.
Upecene plnime lekvarom,.....a posypeme cukrom,tvarohom....

Odpovedz
20. apr 2015
avatar
Odpovedz
20. apr 2015
avatar
Odpovedz
1. máj 2015
avatar

@lillypot ďakujem za recept už sú aj hotové 🙂

Odpovedz
1. máj 2015