icon
538 / 803
Karfiolový perkelt, cestovina
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

1 karfiol
1 cibula
2PL bravcovej masti (oleja)
1cl mletej cervenej papriky
1 kocka zeleninoveho bujonu
100ml kyslej smotany
250ml smotany na varenie
2-5PL hladkej muky
1PL octu
sol
mlete cierne korenie
bobkovy list
Nadrobno pokrajanu cibulu spenime na tuku dosklovita.Pridame mletu cervenu papriku a ocisteny a odobraty na ruzicky karfiol a premiesame.Podlejeme trochou vody,pridame sol,korenie,bobkovy list a kocku bujonu a podusime do makka.Podlievame vodou.
Zmiesame kyslu a sladku smotanu a dobre v nej rozhabarkujeme muku.Vlejeme ku karfiolu a este 10min.za obcasneho miesania povarime.
Na zaver ochutime octom a dobre premiesame.

Odpovedz
25. jún 2015