icon
539 / 803
Hlivový perkelt, cestovina
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

500g hlivy
1 cibula
2 PL oleja
1 CL mletej cervenej papriky
1CL vegety
200ml kyslej smotany
100ml smotany na varenie
2PL hladkej muky
1CL octu – podla chuti
1 bobkovy list
Sol, mlete cierne korenie
Nadrobno pokrajanu cibulu spenime na oleji dosklovita. Pridame mletu cervenu papriku, korenie, pokrajane huby bez hlubov a premiesame. Ochutime solou a vegetou, pridame bobkovy list a prikryte dusime 25-30min domakka. Pocas dusenia podlievame vodou.
Zmiesame kyslu asladku smotanu a dobre v nej rozhabarkujeme muku. Vlejeme k hubam a varime 10min. a obcas premiesame.
Na zaver pridame podla chuti ocot.

Odpovedz
29. jún 2017
avatar
Odpovedz
29. jún 2017