icon
1 / 1
avatar

a na toto recept pls? zemiaky krkovicka a cibula? ci este daco?

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Práve robím superrýchle, 700g cukety na kocky, 200g šunky/zvyšného mäsa, 200g syra, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, 100ml mlieka, 5 lyžíc ovsených vločiek, 10 lyžíc múky, pdp. Všetko zmiešať v mise, vyliať do pekáča, 45 min piecť.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@tarvika zemiaky su pomiesane v olivovom oleji s provensalskym korenim a cesnakom, navrchu je okorenena krkovicka tiez s ol. olejom a cibula.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@adreen dakujem, urcite vyskusam 🙂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@limetka69 a ako dlho a na kolko st.to pecies prosim?

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

tento recept určite vyskúšam aj ja 👍😉

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@datanka na 200 stupnov 50minut, prikryte a potom odkryt na chvilu. Cibulu som planovala dat pod maso, ale zabudla som na nu 🙈

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Vyzera to fajn,tiež mam rada recepty s jedneho pekača👍👍👍

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@adreen vyzera to famozne? A mozem vynechat muku a dat viac ovsenych vlociek?

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@limetka69 Skús, podľa mňa nepokazis.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ministerské kurča 👌
Na spodok pekaca naolejovane, nakrájané osolene a orascovane zemiaky, na zemiaky surová dobre umyta ryža ktorú po vysypani osolíme a ovegetujeme (podľa chuti),na to vylejeme pohár leča aj so šťavou a na lečo kuracie stehná/prsia/štvrte ochutené podľa chuti 👌 všetko naraz spolu upečené, výborné 👌

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@2helka20 akurat idem nieco podobne pridat, ze aj toto robievam, a kolko ryze cca? https://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-kura-s...

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

necitala som predosle, ale kysla kapusta, na to kuracie maso, na to zemiaky , pripadne aj slaninka, cibulka. Milujem to jedlo 🙂 samozrejme trochu dosolit, trochu rasce a tak, podla chuti.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

❤️

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Boze, vsetko vyskusam. Konecne mam co varit. 😂 😂 😂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@limetka69 keby to dáš v Tom poradí ako sa má tak by si nemusela použiť olej. Ja milujem takéto jedlá kvôli malo použitého oleja

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@adreen mám tekvicu na pečenie,možno by to aj s ňou bolo dobre

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Len to budem asi žrať sama 🤣🤦

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@limetka69 https://dobruchut.aktuality.sk/recept/28104/fot...
ja som robila podľa tohto receptu, jednoduché a dobré 🙂 Len som použila vykostené stehná s kožou.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@angela85 ja tiez vela veci jem sama a vela veci robim len muzovi a malemu, 🙂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Inak to a tou kyslou kapustou robime aj my ak s kloobaskou. Ale da sa aj s obyc kapustou, sol korenie suseny cesnak, podliat bujonom, na to stehna..

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Spekacky na ciernom pive❤️

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@b4rbork4 alebo aj jaternice s kyslou kapustou...ja si tak robim..zemiaky,kysla kapusta a jaternice

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Naše obľúbené 🤤
Hriešne mäso
Potrebujeme: 4 väčšie plátky mäsa (bravčového alebo morčacieho), 5-6 strúčikov cesnaku, 6 lyžíc strúhanky, 2 vajcia, 5 lyžíc hladkej múky na obaľovanie, olej na opekanie, 8 plátkov anglickej slaniny, 500 g zemiakov, 4 veľké cibule, 1 lyžica vegety, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ.

Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a potrieme rozotretým cesnakom. Osolíme, okoreníme a ochutíme vegetou a mletou červenou paprikou. Necháme krátko odležať.

Mäso obalíme naopak. Najprv v strúhanke, potom vo vajíčkach a nakoniec v hladkej múke. Opečieme z oboch strán na oleji. Hotové mäso vložíme do zapekacej misy na plátky anglickej slaniny. Cibuľu a očistené zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na mäso. Môžeme vytvoriť viac vrstiev a dáme zapiecť.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@janasofi to znie zaujímavo, trosku viac prace, ale preco nie? Nie som az taka leniva, urcite si na to najdem cas.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@veronicka88 toto som tu minule zahliadla a musim muzovi urobit, no ved aj ja ochutnam samozrejme, ale spekacky, cibula a pivo to je jeho, 😂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@limetka69 ano je to excelentnw. Superrychla vecera

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ja odporučam Prezidentske rezne

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Pridavam moj oblubeny: Mexicka fazula: do pekaca dame: 3 konzervy odkvapkanej fazule, pol hrnceka predvarenych krupov, pol hrnceka mrazenej kukurice,2 na kolieska nakrajane makke klobasy. Pridame kecup alebo pretlak, majoranku, sol, premiesame, pecieme zakryte 45 min. Jeme s chlebom 😋

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ja mam rada...zemiaky na stvrtky na dno pekaca,osokit,kmin,na to scedene sampoiny v slanom naleve,na to struhany syr,potom poukladat kuracie stehna,tie su nakorenene,cim ti chuti,na to opat struhany syr. Zaliat 33% smotanou a upiect...btw.zemiaky su lepsie ako kura 👌

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ja takto Varim docela casto - Jsem takovy velky vařílek. Od svedskych kulicek v jednom hrnci s testovinami, mexicke smesi, peceneho masa, nakypu apod.. mam takový spešl hrnec Saturnin.
Každý tady dneska dělá velké HALO za ryzovar / slowcooker, ale tohle ma nastavenych cca 70+ programu od ohrivani mleka, vareni ryze, huspenin, kolacu, smazeni, peceni, jogurtu i duseni no proste za cenu 1/3 co stoji obyč slowcooker mám hrnec, který používám už několik let , kdykoliv jsem nekde na cestach, nebo doma a muzu si klidne odejit z bytu pryc 🙂 receptu mam spousty, to by se sem ani neveslo :D 🙂 ale rada komukoliv poradim na jakoukoliv surovinu neco 🙂
Takze komukoliv kdo chce usetrit a nekontrolovat, kdy vam vylitne voda z hrnce na troube, bez potreby michat, hlidat, stat, doporucuji .. vyvary jsou bomba. hodite 8 hodin a nemusite resit, ze se vam zakali nebo prevari, je to obdobne papinaku 🙂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ja som zrovna predvcerom robila podobne masko, všetci ho ľúbime. Ide tam:
Kur. Prsia nakrájane na kocky/rezance
Zemiaky ocistene, nakrajane
Slaninka na kocky
Cibula, cesnak,
Sol, korenie, grilovacie korenie, olej
Zelenina nakrajana podla chuti a možnosti - mraz. Kukurica, baklazan, cuketa, paradajky, paprika, hokkaido, prip. aj sampinony
Množstva všetkého uplne od oka, ale priblizne toho mavam rovnaké mnozstvo masa ako zemiakov a zvysok fakt odoka.
Vsetko premiesame a sup na plech/pekac a do rúry. Peciem neprikryte, cca 1 hodinu na 200st. (neviem presne ten cas, ale proste aby sa to uvarilo). Nemiesam!! a ked uz vidim, ze sa vyparila stava, ktoru to pustilo a zacina sa to pripekat, tak posypem struhanym syrom a dám este zapiecť.
Kedysi som to zvykla piect zakryte a premiesavala som, ale takto to je lepšie a aj jednoduchšie 😃

Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar
Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Koľko super receptov sa tu nazbieralo 👍

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

@lenkafirka1 ano, tesim sa z toho strasne. 🙂

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

Ja robím takú úplnú klasiku - na spodok cibuľa, zemiaky, kuracie stehná a pomedzi to mrkva.

Odpovedz
26. sep 2020
avatar

📌👍🏻🥣

Odpovedz
27. sep 2020