500 g hladkej múky, kocka čerstvého droždia, 250 g masla, 2 KL soli, 2 žĺtky, kelímok kyslej smotany. Spracujeme suroviny na cesto a na noc dáme do chladu. Na druhý deň rozvalkáme cesto, a preložíme, necháme chvíľku odpočívať a zas rozvalkáme. Ostrým nožom urobíme na povrchu mriežku, potrieme bielkom (čo nám vystalo z cesta) a posypeme syrom, ľanovými semienkami, sezámom. Necháme na plechu podkysnúť a pečieme.
500 g hladkej múky, kocka čerstvého droždia, 250 g masla, 2 KL soli, 2 žĺtky, kelímok kyslej smotany. Spracujeme suroviny na cesto a na noc dáme do chladu. Na druhý deň rozvalkáme cesto, a preložíme, necháme chvíľku odpočívať a zas rozvalkáme. Ostrým nožom urobíme na povrchu mriežku, potrieme bielkom (čo nám vystalo z cesta) a posypeme syrom, ľanovými semienkami, sezámom. Necháme na plechu podkysnúť a pečieme.