icon
80 / 358
Čokoládová torta pre čokoholikov
avatar
linza
autor

Cokoladova torta

Odpovedz
18. sep 2016
avatar
linza
autor

Cesto na 2 korpusy: 2 x 5 vajec, 2 x 125 g Hery, 2 x 110 g kryštálového cukru, 2 x 100 g polohrubej múky, 2 x 100 g čokolády, 2 x 1 PDP.
Krém: 5 vajec, 150 g cukru, 100 g čokolády, 250g Hery, rumová esencia
Poleva: čokoláda, 0,5 dl sladkej smotany
Spravíme si korpus. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme žĺtky a prešľaháme. Pridáme vychladnutú tekutú čokoládu... vymiešame a potom pridáme aj múku s PDP. Tuhý sneh z bielkov pomaly vmiešame do cesta. Surové cesto vlejeme do vystlanej tortovej formy (v priemere 24 cm). Pečieme v horúcej rúre pri teplote 170 stupňov cca 50 minút. Tak isto spravíme aj druhý korpus.
Krém: Nad parou roztopíme čokoládu. Vymiešame celé vajcia s cukrom do penista v takej miske, ktorú potom vieme položiť nad hrniec s vriacou vodou. Miešame krém, až kým nebude hustý a uvarený (cca 25 minút). Pridáme tekutú čokoládu a stále miešame nad parou. Keď je krém hotový, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame vychladnutý uvarený krém. Dochutíme rumovou esenciou (resp. rumom emoticon).
Upečené a vychladnuté korpusy prerežeme na 4 rovnaké kolesá. 1, 2, 3 korpus potrieme lekvárom a krémom. Skladáme.....na posledný (vrchný) korpus nanesieme len krém. Boky tiež natrieme krémom. Spravíme polevu: v malom hrnci zohrejeme smotanu sladkú a pridáme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trošku vychladnúť a nanesieme na tortu. Na záver zdobíme.

Odpovedz
20. sep 2016