icon
195 / 358
avatar

poprosím recept,dakujem

Odpovedz
4. jún 2017
avatar
linza
autor

@lencabu rozkvas: 1PL kvasku, 150 g raznej chlebovej muky, 150g vody. Cesto: cely rozkvas (nezabudni odlozit 1PL), 200g vody, 250g psenicnej chlebovej muky, 100g hladkej muky, 2 CL mleteho kminu, 2CL soli. Vymiesat, po pol hodinke prekladat 3krat, stocit do osatky a nechat vyskysnut. Piect ( peciem bez zapary) tak ze ruru vyhrajes poriadne na 250 st aj s plechom. Vyklopis s osatky na papier na pecenie, urobis zarezy, postriekas vodou a vlozis na predhriety pekac. Pre 250 st pecies 10 minut potom znizis teplotu na 190 st a dopecies.... zo spodu chlebik ked poklopkas chlebik ma vydat duty zvuk.

Odpovedz
7. jún 2017
avatar

@linza dakujem veľmi pekne,lenka

Odpovedz
7. jún 2017
avatar
linza
autor

@lencabu nemas za co 😉

Odpovedz
8. jún 2017
avatar

@linza 1 PL kvasu? Čo to je?

Odpovedz
25. aug 2017
avatar

droždie s vodou?

Odpovedz
25. aug 2017
avatar
linza
autor

Nie drozdie s vodou, ale kvások....

Odpovedz
25. aug 2017