Medovy rez bez lepku a mlieka RECEPT: do hrnca 200g praskovy cukor, 2 KL soda bikarbona, 2 vajicka, 4 PL med, 70g prepusteneho masla, cele to ohrievat a miesat cca 5 min, pozor nevarit: do misky si nachystat cca 500g liana cake mix muky, pridat tekutu zmes k muke a vypracovat cesto, rozdelit na 4 rovnake polovice, naj si odvazit. Nachystat 4 ks papier na pecenie a vyvalkat 4 platy rovnakej vekkosti, kazdy plat piect cca 6-7 min na 180. Nechat vychladit medzi tym v 400 ml ja som pouzila mandlove mlieko uvarit 2 ks zlaty klas ja som dala 1 zlaty klas a druhy biovegan vanilkovy puding, 1 vanilkovy cukor 100 g praskoveho uvarit husty puding a nechat vychladnut, potom v robote som vymixovala 230 g tusim alsan masla, a potom som pridala puding, prvy plat nateiet tymto, polozit dalsi plat, slivkovy lekvar hrubsia vrstva, dalsi plat, pudingova plnka a dalsi plat. Vo vodnom kupeli roztopit bezmliecnu cokoladu, maslo dala som kokosove, kokosovu smotanu a trocha mandloveho mlieka, cely kolac poliat, na vrch som si oprazila nasekane lieskovce v mede, nemusia byt, a nechat ho takto pokial platy nebudu makke na dalsi den su kruto vynikajuce🥰
