- tento mäsový výrobok má skutočne dlhú históriu. Zmienky o klobáse pochádzajú už z doby Sumerskej civilizácie (pred viac ako 5000 rokmi) a zmieňuje sa aj v Odysei, ktorú Homér napísal pred viac ako 2700 rokmi - najdlhšia a najťažšia klobása kedy vyrobená pochádza z Veľkej Británie, kde v roku 2000 počas Britského Víkendu Klobás vyrobili 15,5 ton ťažký a 56 km dlhý majstrovský kúsok - v roku 320 cisár Konštantín I. a kresťanská cirkev zakázali jedenie klobás a ich výrobu vyhlásili za hriech, pretože boli spájané s pohanskými zvykmi - počas druhej svetovej vojny boli vo Veľkej Británii klobásy prezývané „búchačky“ (bangers), pretože obsahovali toľko vody, že pri vyprážaní explodovali - priemyselné stroje ich dokážu vyrobiť až 1,8 km/ho
- tento mäsový výrobok má skutočne dlhú históriu. Zmienky o klobáse pochádzajú už z doby Sumerskej civilizácie (pred viac ako 5000 rokmi) a zmieňuje sa aj v Odysei, ktorú Homér napísal pred viac ako 2700 rokmi
- najdlhšia a najťažšia klobása kedy vyrobená pochádza z Veľkej Británie, kde v roku 2000 počas Britského Víkendu Klobás vyrobili 15,5 ton ťažký a 56 km dlhý majstrovský kúsok
- v roku 320 cisár Konštantín I. a kresťanská cirkev zakázali jedenie klobás a ich výrobu vyhlásili za hriech, pretože boli spájané s pohanskými zvykmi
- počas druhej svetovej vojny boli vo Veľkej Británii klobásy prezývané „búchačky“ (bangers), pretože obsahovali toľko vody, že pri vyprážaní explodovali
- priemyselné stroje ich dokážu vyrobiť až 1,8 km/ho