Moje prve pokusy
Torty ma chytili....



















































































































































































ahoj, zatial este nie..., este nie su tak krasne ako by som chcela..., ale chutia dobre 🙂
@huxy dakujem, to su prve pokusy
mmmmmnam!!!! normalne by som si zgustla, tak dobre vyzeraju tvoje torticky :-P
@rozaliavoros
@miruskavi dakujem
@sofia18 BA, ale to iba hobby
LUCKA MOJA, MáM ŤA ZO SRDCA RADA. v nOVOM ROKU žELáM ZDRAVIE, LáSKU, POTEšENIE ZO sAMKA A TAKTIEž UPEVNENé NAšE PRIATEĽSTVO. VžDY SOM VEDELA, žE SI šIKULKA KOGNITíVNA A J PSYCHOMOTORICKá. Pá. MáM ŤA RADA. aNGELIKA.
mnam mnam...len pojest. krasne
@jannico smartflex velvet
@hyta dakujem pekne, zivit sa tym nebudem, je to len hobby
Pekný album, nádherné tortičky. Chcem ťa poprosiť, či nemáš postup na pyramídu, myslím tortu v tvare pyramídy. Nápady, ako by som to ozdobila, nejaké sa už prehnali hlavou, ale technicky ako urobiť korpusy , zatiaľ tuho rozmýšľam a mám z toho trošku obavy. Uvažujem, že urobiť štvorce (postupku) , ale chcela by som mať steny rovné , bez schodíkov a orezávať, neviem , či sa mi to podarí...... Ak máš nejaký zlepšovák , budem rada.Ďakujem
@daja55 Dakujem pekne za pochvalu. Tortu pyramidu som zatial nerobila, takze ako ju urobit neviem presne poradit. Skor by mozno vedeli baby v teme marcipanove torty a postupy. Pre mna je zatial kazda nova torta narocna aj na pripravu... takze ked zacinam, vzdy najprv dost musim preluskat na internete. Pomaha mi google a vyuzivam aj zahranicne stranky. Osobne by som asi pyramidu robila z korpusov stvorcov, ale asi by som si spravila aj model papierovy ihlan, avy som vedela ako to zrezat. Nasla som na anglickych strankach toto mozno ti to pomoze...
http://cakecentral.com/t/331493/please-help-i-n...
http://cakecentral.com/t/588873/help-pyramid-of...
určite to treba vystuzit...ja by som vystuzila podla velkosti torty pyramidy...,
spodok- podlozka- podnos, potom 1 korpus asi z 3 platov a 2 krat plnka, napichat slamky, potom podnos- karton obaleny vo folii, velkosti ako dalsi korpus asi zase 3 platy a 2krat plnka, napichat slamky, zas dalsi podnos obaleny vo folii velkosti ako treti korpus a zas 2-3 platy a plnka. Ak by bola torta pyramida vyssia tak asi aj palicka stredom, ale potom treba mat na vsetkych podnosoch okrem posledneho dieru, ktorou stredna vystuha pojde. Co sa tyka pyramidy, potom dotvarovat obrezat do tvaru ihlanu, dotvarovat puncovinou a obmazat, urcite by som na obmazanie pouzila aj coko, aby to bolo pevne a tuhe a potom cele potiahnut. Asi som prilis nepomohla... alebo zrezat podla podla postupu ako v linku.
@alga Dakujem za pochvalu, su to este len zaciatky 🙂.
...že prvé pokusy...ved sú super-závidím(samozrejme v dobrom)!!!Aj ja sa učím,no na mojich je vidno,že sú to fakt začiatky 😀 Ešte stále sa mi nedarí marcipán pekne uhladiť,vždy tam mám nejaké hory-doly(na bočných stenách torty) a to ma vie naštvať!!!!Ja sa to asi nikdy nenaučím... ☹
@alga dakujem
@jaroska naucis, zavisi od hmoty ktoru pouzivas a ako mas tortu upravenu pred potahovanim... ja uz pouzivam cokoganache /slahacka a coko/ a tam mi vyjdu pekne hrany a pri plneni, aby to bolo rovne pouzivam pilku na korpus, plnim cukrarskym vreckom striekanim, ovocie krajam na kusky a pri plneni si pomaham aj malou vodovahou..., to chce aj trocha trpezlivosti a pri potahovani pouzivam 2 zehlicky /take od cinana zap eur/ na marcipan a tak uhladzujem
mozem Vas velmi velmi velmi pekne poprosit o pomoc?ja tiez rada peciem,len som zaciatocnicka,skusam vseliake take recepty,torty su mojim najoblubenejsim,len to neviem ze ako treba robit tu potahovu hmotu,v obchode som kupila marcipan,velmi drahy je nato je je taky maly kusocek,ozdoby som z toho dokazala spravit,ale potrebovala by som recept na marcipan s korim sa da zavinut cela torta.pomozete mi prosim Vas,klobuk dole ,velmi ste sikovna,toto je umenie,dufam ze raz budem taka sikovna aj ja,dakujem za inspiraciu
@lindaklaudia ja doma potahovu hmotu nerobim, kupujem potahovu hmotu smartflex velvet v cukrarskych potrebách napr. tu http://www.tortomania.sk/www-tortomania-sk/esho..., urcite nekupuj hmotu dr. oetker ta je ak si prepocitas hmotu kolko potrebujes na tortu a modelovanie raz tak draha a okrem toho sa s nou aj zle robi...., ja som zacinala smartflexom velvet a zvladla som to hned, lebo hmota sa nelepi, aj sa dobre farbi...
dakujem velmi pekne,skusim to,ked ma to bavi tak treba sa to poriadne naucit,inspiracie som dostala od Vas az moc,velmi krasne diela robite!!!!
Luci, ahooj, su nadherne !! Ved sa tym mozes zivit 🙂) super !!