lulu939075
16. jan 2014

Porovnanie ergonosičov

Za chyby sa dopredu ospravedlnujem, casom opravim aspon tie ktore najdem 🙂 Mamickovska demencia je u mna v plne rozvinutom stadiu 🙂 

Zumbucca 

ZUMBUCCA- ergonosič na nosenie detí od 0 mesiacov do cca 3 rokov(max. 20kg). Poloha nožičiek je v tzv.polohe M, ktorá podporuje správny vývoj kĺbov a správne držanie chrbtice.
Chrbtová opierka je z mäkkého, ale pevného materiálu a poskytuje dokonalú oporu chrbtici dieťatka. Je výškovo nastaviteľná, pri rozopnutí zipsu sa predĺži o 7 cm.
Mäkká výplň v okolí nožičiek zabezpečí dieťatku pohodlie a netlačí ho.Súčasťou nosiča môže byť aj integrovaná zmenšovacia vložka, čo umožňuje nosenie detí už od narodenia po cca 3-4 mesiacov. Zmenšovacia vložka drží dieťatko vyššie a nožičky tak ostávajú vo vnútri nosiča a nedochádza k ich neprirodzenému širokému rozťahovaniu.
V hornej časti sa nachádza zrolovaná kapucňa na fixáciu hlavičky, ak dieťatko v nosiči zaspí.
Dieťatko môžete nosiť vpredu, na chrbte a dokonca aj na boku. Vďaka dostatočne dlhým popruhom je vhodná na akýkoľvek typ postavy.Popruhy si môžete pre pohodlnejšie nosenie na chrbte aj prekrížiť.
Materiál 100% bavlna.
Rozmery:
Výška bez bedrové pásu - 42 cm (pri skrátení 35cm)
Šírka chrbtovej časti v mieste bederného pásu - 38cm
Šírka popruhov - 8cm
Dĺžka bedrového pásu - 65-130 cm

Zumbucca je moj uplne prvy nosič. Nosila som v nom maleho od dvoch mesiacov lebo uplne odmietal šatku. Nosilo a mi v nom neuveritelne dobre. Polstrovanie je makkučké, ani ked nosím už teraz skoro 9kg krpca v predu necitim nejaky rozdiel.Super je že sa da perfektne nastaviť do uplnych detailov a každy si ju prisposobi ako chce. Dlho som nosila aj s prekríženími popruhmi, neskor mi to už nebolo pohodlne a dlho mi trvalo zapínanie. Jediná nevýhoda je že chrbtova opierka nam bola mala v obdobi ked sa drobec rozhodol že bude robiť mostík v nosiči. Naštastie to už teraz prestal robiť takže momentálne žiadnu nevýhdu nemá. Pre aktívnych nosičov od novorodenca skvelá vec.

Ergo Baby

základní vlastnosti:
- vysoce kvalitní nosítko
- velmi jednoduché použití bez složitého nastavování popruhů
- lze nosit na břiše, na zádech i na boku
- nejvíce polstrované ramenní popruhy, velmi pohodlné, nelze překřížit za zády
- bederní pás je rovný, ne příliš široký, vhodný i pro velmi štíhlé maminky
- lze dokoupit kvalitní, měkce polstrovanou novorozeneckou vložku ( miminko je ve vertikální poloze), manipulace s ní je snadná
rozměry a materiál:
- šíře zádové opěrky: 34cm
- výška zádové opěrky: 37cm
- min. obvod bederního pásu: 65cm
- max. obvod bederního pásu: 110cm
- základní řada je vyrobena z 100%, řada organic ze 100% biobavlny
(velmi příjemný materiál)
- výrobcem dané použití: věk 4 měsíce- 4 roky, váha 7-18 kg
( při použití novorozenecké vložky lze nosit od narození )

Ergo baby je uplne top medzi nosičmi. Nosíme sa asi mesiac takže od pol roka. Pravdu povediac jedina nevyhoda tohto nosica je ze nema ziadnu novorodenecku vlozku vsitu ale treba si k tomu dokupit a teda na pohlad mi to nepride vhodne pre novorodeniatka. Takze babo sa v tomto dá nosiť až tak od 3-4 mesiacov. Dalšia nevyhoda že chrbtova opierka sa neda posuvať, v čom ma zase zumbucca navrch. Polstrovanie na tomto nosiči je jednosucho dokonalo vymyslené. Momentálne mám na skúšku aj Kibi no Ergo je v tomto daleko vpredu. Pohodlne makučke, tiež ocenujem vrecko vpredu na drobnosti čo ocení každý psíčkar. Bohužial ale babo z toho rychlo vyrastie. Ergo tiež schytalo mostíkove obdobie krpca a teda znášalo ho horšie ako Zumbucca. Drobec sa vedel prehnuť že mal až hlavu pri zadku 😀 Som rada že toto obdobie prešlo 😀 Pre tých čo chcu večšie dieťa nosiť iba občas je to č.1.

Manduca

Polstrovanné ramenní popruhy
Vypodložené obousměrné spony pro přizpůsobení velikosti
Přídavná spona pro zkrácení ramenních popruhů
Skládací kapuce, kterou lze uschovat do malé kapsičky
Zip pro otevření integrované prodlužující části zad
Patentky pro zapnutí zmenšující novorozenecké vložky
Polstrovanný bederní pás, který lze nastavit až do délky 140 cm.
integrovaná novorozenecká vložka, polstrované okolí nožiček a hlavy, trojjištěná spona,
Rozměry:
šířka hlavního panelu : 35 cm
délka zapnutého hlavního panelu 35 cm, s rozepnutým zipem 42 cm
bedrní pás upravitelný od 72-140 cm
Způsob použití:
určeno pro nošení dětí od 3,5-20 kg
pro nošení na břiše, na zádech a na boku

Manducu som mala doma len chvíľočku, sprostredkovala som predaj po mojej sesternici. Nosila len velmi ojedinele. Manduca bola po dvoch deťéch takže som čakala že bude prijemne zanosena a pohodlna. Z každej strany ju chvalia. No práveže bola cela takak ako keby stuhnutá, tvrdá, popruhy ma rezali na chrbte. Neviem či to bolo len tym že fakt ju trebalo detajlnejšie nastaviť a zanosiť alebo niečm iným. V každom prípade už som sa stretla s takou recenziou že manduca tiež reže na chrbte takže nie som jediná. No nezatracovala by som ju a určite jej dala šancu. Určite to nie je tom v mojom rebríčku ale keby nebolo nič iné po ruke určite by som po nej siahla. Ale kedže Zumbuca je slovenská napodobenina Manducy musim teda uznať že napodobenina tu vyhrava na plnej čiare v pohodlnosti, tiež má jemnejšie látky.

Kibi

Hmotnost nosítka -- 745 g
Hmotnost celého balení včetně návodu -- 945 g
Minimální obvod pasu / maximální obvod pasu -- 56 cm / 135 cm
Šířka zádové opěrky minimální / maximální -- 31 cm / 51 cm
Výška zádové opěrky minimální /maximální -- přibližně 32cm (liší se podle toho, zda je uvnitř složená opěrka hlavičky) / 52 cm
Opěrka hlavičky -- ano (při nošení na břiše možnost vytáhnout přes hlavičku zádovou opěrku, pro větší děti přídavná opěrka dodávaná spolu s nosítkem)
Polstrovaný bederní pás -- ano, tuhá výplň.
Tvarované ramenní popruhy -- ano, měkká výplň.
Možnost nastavení umístění polstrování na ramenním popruhu -- ano.
Možnost překřížení popruhů za zády -- ano.
Bezpečnostní spona na bederním pásu -- ano.
Možnost mít nosítko zapnuté v pase a složené, pokud se zrovna dítě nenosí -- ano.
Možnost nosit na břiše, boku, zádech -- ano.
Určeno pro děti od 4 měsíců do 3 let.
Maximální otestované zatížení 20 kg.

Kibi je prefektny pohodlny nosiť. Polstrovanie sice nie je až take pohodlne, je makkšie, mohlo by byť malinko pevnejšie ale pri nosení rozdiel skoro necítiť. Velmi ocenujem že nosič rastie s dieťaťom a teda že sa dá rozširovať spodná časť aby dieťatko malo stále nožičky v polohe M a tiež sa da nastavovať chrbtova opierka takže tu moj opičiak nemôže robiť mostík aj ked sa občas o to snaží.  Jediná nevýhoda tohto nosiča je aj výhoda. Dá sa v nom nosiť až tak od 6-7 mesiacov podla velkosti babatka. Vyhoda je to v tom že dovtedy je maminka donútená nosiť v šatke čo je teda pre babo najzdravšie. Ja lenivec psíčkar, nechce sa mi viazať šatka ked ideme ráno von fakt len na 10 minut tak sa nosime v nosiči. Další čierny bodík čo má u mna tento nosič je že kapucka sa prichytáva na pracky takže pre gramblvých na to treba 2 ruky. V tomto je ergo super lebo zapínanie je na cvok. Dnes napr. som išla v jednej ruke pes v druhej ruke nákup a musela som zastaviť na lavičke položiť veci aby som drobcovi zapla kapucku lebo zaspal a klipkala mu hlavička. Ale nosítko pre mna nr. 1 a momentálne ho mám v pláne aj kúpiť.

Takže zhrnutie : Ak chcete voje babo nosiť od narodenia varianta pre pohodlných odporúčam kombinácia šatka Zumbucca kde možete nosiť v šatke aj nosiči od narodenia. Dalšia varianta je zlatá stredná cesta šatka, Ergo kde do 3-4 mesiacov vylučne šatkujete potom ergo striedate zo šatkou. A posledná varianta pre náaročných je šatka do 6-7 mesiacov a potom môžete striedať Kibi-šatka. 

Ja ako začiatočník v nosení, som bola velmi rada za prvú variantu, kedže som nevedela ani F. Nosiť som chcela velmi ale prišlo mi to ako celá veda. Po narodení drobca som dostala do daru šatku, a tým to začalo. Drobec sa ale v šatke nosiť nechcel tak som narychlo zhanala lacny nosič a tym bola Zumbucca. Velmi rychlo som sa ho do toho naučila správne dávať a drobcovi sa aj velmi páčílo. V troch mesiacoch sme mohli začať šatkovať lebo už celkom zvládal doťahovanie šatky tak sme mali obdobie kedy som ho výlučne iba šatkovala. Bolo to pre mna niečo nové, niečo úžasné a omnoho pohodlnejšie ako nosič. Potom som zase zlenivela a teraz drobca viažem len ked ideme na dlhšiu prechadzku niekam von, a striedam to s nosičom.

Ďakujem za prečítanie dúfam že to niekomu pomôže v rozhodovaní.

perfektné!

16. jan 2014

joj...ale si ma potešila 🙂 čakám tretie bábatko a veľmi by som chcela nosiť ...príde mi to také prirodzené...krásne... no a samozrejme, keďže som pri prvých dvoch deťoch nenosila ani v šatke ani v ničom inom, tak je to pre mňa španielská dedina... ale teraz mám o niečo jasnejšie 😀 ďakovala ... ak som správne pochopila - tvoja top je zumbucca? aj ja scem.... 🙂

16. jan 2014

pekne napisane 🙂 my sa napriklad nosime v Kibi od 4,5 mesiaca.. pred tym v nom bola stratena.. pre mna aj tak stale je top satka..satka nikde netlaci a aj lepsie rozlozi vahu podla mna.. ja som ted po porode strasne schudla az mi kosti trcia a Kibi mi vzdy na bedrove kosti tlaci ked nosim malu.. ale rozhodovala som sa medzi Kibi a Zumbuccou, ale presvedcilo ma to ze Kibi je do 3 rokov.. do tych 4 mesiacov som teda satkovala a pak na nakupy a na kratke prechadzky vzdy Kibi. Priatel ho ma radsej ako satku, lebo nemu sa nechce moc viazat satka.

17. jan 2014
Komentár bol odstránený

@petolub jj ono je to uplne inividualne ja som napriklad prvy mesic nenosila vobec bo drobec mal 2,7kg a bala som sa. A teraz bude mat 7mesiacov a skusane kibi a myslim ze mu je akurat na tej najmensej velkosti, myslim ale ze aj pred mesiacom by mu bolo dobre.

17. jan 2014

@emmily81 ak chces nosit v nosici od narodenia a nechce sa ti viazat tak ano odporucam zumbuccu. A pozri tu v bazare alebo napis na fb mamicke co ich sije - šikovne ruky bakičová

17. jan 2014

@lulu939075 ja si inak tiez myslim ze kibi sa da v pohode uz aj skor ako v 6 mesiacoch 🙂

17. jan 2014

Bobu náhodou nechystas testovat? 🙂 inak veľmi pekný clanok. Dakujem

28. aug 2014

@avokinagic ked sa narodi druhe a budem mať možnosť tak velmi rada 🙂

28. aug 2014

Začni písať komentár...

Odošli