icon
371 / 446
Talianska rajčinová s parmezánom
avatar

Receptík:
Robím od oka, ale cca takto:
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 konzerva lúpaných rajčín
1 krabička rajčinovej šťavy ( pridávam foto )
Vývar ( ak nemáme, môže byť aj 1-2kocky, ja kupujem bio v DM a sú výborné )
Oregáno, bazalka ( ak nie sú čerstvé, tak sušené )
Bobkový list, zelerová vňať, soľ, MČK, trstinový cukor
Parmezán
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, ku koncu pridáme nakrájaný cesnak ( nepražíme dlho, zhorkol by ) a vlejeme lúpané paradajky aj šťavu. Nasypeme oregáno, bazalku, mčk, bobkáč, vňať, vývar a varíme cca 15-20min. Bobkový list vyberieme a ponorným mixérom vymixujeme. Nemusí byť úplne najemno. Osolíme, pridáme trošinku trstinového cukru a na tanieri posypeme parmezánom a polejeme pár kvapkami oliv.oleja

Odpovedz
22. dec 2020
avatar
Odpovedz
22. dec 2020