icon
440 / 446
Polievka plná vitamínov 🌿
avatar

Recept
Ružičkový kel
Mrkva, petržlen
Cesnak
Červená šošovica
Pór alebo cibuľa
Rajčinový pretlak
Soľ, mčk, kurkuma, drvený kmín, červená mletá paprika
Petržlenová vňať
Ružičkový kel zbavíme horných lístkov a prekrojíme na štvrtinky. Mrkvu aj petržlen na tenšie kolieska.
Na oleji spolu so soľou opražíme pór alebo cibuľu, potom pridáme nakrájaný cesnak a hneď aj ostatnú zeleninu okrem šošovice. Prisypeme kurkumu, drvený kmín a asi 3minútky restujeme. Potom pridáme červenú papriku, zamiešame a zalejeme horúcim vývarom alebo vriacou vodou a vtedy pridáme zeleninový bio bujón (DM). Zamiešame a teraz príde na rad aj červená šošovica a 2PL pretlaku (kupujem v tube v DM). Varíme pod pokrievkou asi 20min, kým nie je všetká zeleninka mäkká. Dosolíme, dokoreníme a na konci pridáme kopec nasekanej petržlenovej vňatky.

Odpovedz
22. feb 2025