Recept Ružičkový kel Mrkva, petržlen Cesnak Červená šošovica Pór alebo cibuľa Rajčinový pretlak Soľ, mčk, kurkuma, drvený kmín, červená mletá paprika Petržlenová vňať Ružičkový kel zbavíme horných lístkov a prekrojíme na štvrtinky. Mrkvu aj petržlen na tenšie kolieska. Na oleji spolu so soľou opražíme pór alebo cibuľu, potom pridáme nakrájaný cesnak a hneď aj ostatnú zeleninu okrem šošovice. Prisypeme kurkumu, drvený kmín a asi 3minútky restujeme. Potom pridáme červenú papriku, zamiešame a zalejeme horúcim vývarom alebo vriacou vodou a vtedy pridáme zeleninový bio bujón (DM). Zamiešame a teraz príde na rad aj červená šošovica a 2PL pretlaku (kupujem v tube v DM). Varíme pod pokrievkou asi 20min, kým nie je všetká zeleninka mäkká. Dosolíme, dokoreníme a na konci pridáme kopec nasekanej petržlenovej vňatky.
Recept
Ružičkový kel
Mrkva, petržlen
Cesnak
Červená šošovica
Pór alebo cibuľa
Rajčinový pretlak
Soľ, mčk, kurkuma, drvený kmín, červená mletá paprika
Petržlenová vňať
Ružičkový kel zbavíme horných lístkov a prekrojíme na štvrtinky. Mrkvu aj petržlen na tenšie kolieska.
Na oleji spolu so soľou opražíme pór alebo cibuľu, potom pridáme nakrájaný cesnak a hneď aj ostatnú zeleninu okrem šošovice. Prisypeme kurkumu, drvený kmín a asi 3minútky restujeme. Potom pridáme červenú papriku, zamiešame a zalejeme horúcim vývarom alebo vriacou vodou a vtedy pridáme zeleninový bio bujón (DM). Zamiešame a teraz príde na rad aj červená šošovica a 2PL pretlaku (kupujem v tube v DM). Varíme pod pokrievkou asi 20min, kým nie je všetká zeleninka mäkká. Dosolíme, dokoreníme a na konci pridáme kopec nasekanej petržlenovej vňatky.