icon
17 / 446
BRYNDZOVÉ PIROHY
avatar

nadhera, aj jedlo, aj porcelan

Odpovedz
31. mar 2012
avatar

Mohla by som poprosit recept?

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@karcha
Rovnako veľké zemiaky cca 0,5kg uvarené v šupke
cca 0.5 kg hladkej múky
1/2 KL soli
trošku mlieka
bryndzu, slaninku, kyslú smotanu
Uvarené zemiaky postrúhame na jemnom strúhadle, prisypeme múku /nie naraz celú, pridávať podľa potreby/, osolíme a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme zhruba na 1mm hrúbku a vykrajujeme okrajom pohára alebo špeciálnou formičkou pirohy, ktoré naplníme bryndzou zmiešanou s trošičkou mlieka. Varíme v osolenej vode...Podávame s opraženou slaninkou a kyslou smotanou

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

dakujem velmi pekne 🙂

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@karcha Neni za čo, mňam, veru dala by som si dneska 🙂

Odpovedz
15. okt 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a prosím ťa môžem použiť toto cesto ak na sladké prílohy plnene dzemom ?

Odpovedz
3. sep 2013
avatar

@mexico_16 Ano, to je recept na univerzálne zemiakové cesto. Mňam, dala by som si pirohy s povidlami 🙂

Odpovedz
3. sep 2013
avatar

@m.a.r.t.i.n.a Akurát daj trochu menej soli do cesta

Odpovedz
3. sep 2013
avatar

@m.a.r.t.i.n.a čím najlepšie naplniť ? Koľko ich vyjde ?

Odpovedz
3. sep 2013
avatar

@mexico_16 No mne chutí najviac kombinácia zem.cesta s povidlami a makom. Jáj, už si nepamatám koľko ich bolo, ale ak je vás viac ako 3,tak rob z vačšieho množstva

Odpovedz
3. sep 2013
avatar

Toto robim aj ja 🙂

Odpovedz
12. jan 2014