
31 / 446
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ
m.a.r.t.i.n.a
autor@mita9
RECEPT:
9 žĺtkov, 18 dkg práškového cukru vyšľahať, pridať 4dkg kakaa, vyšľahať a pridať 4 dkg výberovej múky + tuhý sneh z bielkov /skús dať do bielkov trocha citrónu, lepšie sa Ti
vyšľahá sneh/. Po upečení píškoty prekrojíš po dlžke plechu na poly, potreš spodný plát lekvárom /najlepšie nejakým kyslastým/ keť bude piškóta chladnejšia.
Plnka:20 dkg kockového cukru , 4 lyžice vody + 4 dkg kakaa na malom plyne vymiešaš do hladkej čokoládovej zmesy. Necháš vychladnúť. Zvlášť vymiešaš do penista 20 dkg masla /zvyknem aj do toho dať trocha cukru/. Potom čokoládový krém po lyžičkách vmiešavaš do krému. Ale fakt po malinkých dávkach. Horný plát sa poleje čokoládou a ozdobí.
Odpovedz
25. sep 2012
vyzerá skvele 🙂