icon
37 / 446
KARAMELOVÉ ŠUHAJDY II.
avatar

dobry den,mozem sa spytat na recept ,pripadne v skratke postu? teda pokial to nieje tajomstvo 🙂 Vyzerajú perfektne a chutne 🙂 dakujem

Odpovedz
25. sep 2012
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@kikina84
m.a.r.t.i.n.a (autorka albumu) @kikina84 Ďakujem, robím ich pravidelne, malý je po mne na sladké,takže po Vianociach má problém sa z toľkej čokolády vykadiť emoticon)
RECEPT:
Den vopred si dáme uvariť konzervu SALKA, varí sa cca 3hodiny, /ja som mala kilové Salko,takže sa varilo 8hod.!!!/celé ponorené vo vode.
Dáme roztopit vo vodnom kúpeli 1Ceru a 150-180g čokolády,dobre vymiešať.Naliať na spodok košíčkov /ja používam tie úplne najmenšie/, nechať ztuhnúť, potom dať kôpku salkovej zmesy /zkaramelizované Salko vymiešané so 120g masla/ a zaliať do plna ďalšou čokoládou. Nedávajte tuhnúť do ladničky,lebo sa vám na povrchu urobí z Cery biely povlak!

Odpovedz
25. sep 2012
avatar

a cokoladu aku pouzivate?

Odpovedz
25. sep 2012
avatar

@kikina84
Rôzne...akú zrovna mám, ale vačšinou várové, pretože tie sú neni tak sladké ako mliečne, nakoľko tá plnka vnútri je sladká dosť 🙂

Odpovedz
25. sep 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a Správne som pochopila - Salko uvarím deň vopred - a potom na druhý deň, keď chcem urobiť takéto šuhajdy - Salko otvorím a vymiešam ho so 120 g masla - čajového? a to dávam do košíčkov? Ešte som nikdy nevarila Salko - preto sa pýtam. Ten biely vrch na šuhajdách ste ako robili? Vďaka 🙂

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@eliska07
Ono to ani nemusí byť na druhý deň, ide len o to, aby konzerva bola dobre vychladnutá. Variť celú konzervu v dostatočnom množstve vody 🙂 Potom ho otvoríš a vymiešaš s klasickým maslom, vznikne výborná plnka, ktorú dávaš do košíčkov,ale na spodok ide najprv trocha čokolády, tá ztuhne a až na to ten salkový krém,ktorý potom zaleješ čokoládou. Nič zložité 🙂 Ja ešte kým neztuhne horná čoko vrstva urobím navrchu s bielou čokoládou tie znaky 🙂

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a Ďakujem. V pečení som začiatočník 🙂 Aj keď toto asi zase nie je úplne klasické pečenie 😉

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@eliska07 Neboj, určite to zvládneš, naozaj to nie je zložité,len trošku prplačka náročnejšia na čas 🙂

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a Košíčky mám, už len dokúpiť ostatné 🙂 Tento týždeň vyrábam 🙂

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a A ešte odveci otázka - tú bielu čokoládu - tiež ju miešaš s Cerou alebo ju len rozpustíš? A akú - klasickú bielu čokoládu alebo také tie peniažky - dukátiky, čo bývajú v obchode? Vďaka 🙂

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@eliska07 Ano, musíš ju roztopiť s Cerou,inak nebude tekutá. Ja som mala bielu Milku

Odpovedz
22. okt 2012
avatar

@m.a.r.t.i.n.a Ešte posledná otázka 🙂 Salko mám už od včera uvarené 🙂 a mám ho zmiešať so 120 g masla - je tým myslené klasické čajové maslo?

Odpovedz
24. okt 2012
avatar

@eliska07 Neviem aké je to čajové maslo 🙂 Klasické maslo - kocka masla. Nie margarín, ani nátierkové, normálos klasišos maslo

Odpovedz
24. okt 2012
avatar

prosim ta to do toho kiloveho salka ide len 120 gr.masla či?? dakujem

Odpovedz
1. dec 2012
avatar

@motyl0905 Ahoj, ty máš kilové Salko? Také u nás nedostaneš kúpiť, recept je z klasickej konzervy, tam ide tých 120g masla.

Odpovedz
2. dec 2012
avatar

nie nemam len som chcela vediet ci je to gramaž na to kilo.diky moc za radu.

Odpovedz
4. dec 2012