icon
206 / 278
Medovníčky z ražnej múky.
avatar

Zdroj:
https://www.tinkinerecepty.sk/pernikove-medovni...
(recept som presne dodržala, len som znásobila množstvo x2)
...

Mala som veľký rešpekt pred týmito medovníčkami,
keďže som z ražnej múky ešte nikdy nič nepiekla a tiež aj pre ten zvláštny postup.
Celý čas som bola dosť skeptická, či to vyjde,
najmä, keď výsledok "varených" ingrediencií a suchých múk vytvoril mazľavú hmotu
(podobnú sopkovej láve 😀), už som neverila, že toto bude ešte niekto jesť 😀,
ALE stále som dúfala!
Ráno, keď som vytiahla zachladené cesto po 12hod. z chladničky a začala s ním po 30min. pracovať,
skoro som odpadla, ako úžasne sa s ním robilo!
Bol jemné, a pevné zároveň! Nič sa nedrobilo, nelámalo, nelepilo,
perfektne sa vykrajovali a po upečení!...
Jedna báseň!
Tá úžasná chuť, jemnosť, mäkkosť a nadýchanosť medovníčkov!
Úplna tutovka a jednoznačná TOPka medzi medovníčkovými receptami:

(Priznám sa, doteraz som medovníky veľmi nemusela /robiť/, dosť ma odrádzalo lepivé cesto a úplne "zamazané" ruky, tak toto tu absolútne neprichádza do úvahy, keďže spracovávanie cesta ide úplne mimo rúk! Všetko sa mieša lyžičkou-) metličkou a nakoniec vareškou.)
Cesta som sa prvýkrát dotkla až pri vykrajovaní 😉.
To je ďalší TOP tohto receptu!
Už iné ani nebudem robievať (akurát múky budem obmieňať).

Odpovedz
12. dec 2018
avatar

ešte doplním, že som dala menej trstinového cukru (namiesto 120g som dala 80g a v pohode stačí ešte menej 🙂).
a vyšli mi 4plechy, čo bolo 134ks aj menších, aj väčších medovníčkov.

Odpovedz
12. dec 2018