icon
49 / 185
Trápi vás pálenie záhy?
avatar

Rady pre okamžitú úľavu

Neodolali ste na večeri mastnejšiemu černohorskému rezňu? Na uhasenie požiaru v hrdle existuje zopár domácich trikov. Sú však určené tým z vás, ktorí sa s pálením záhy stretávajú len sporadicky.

sóda bikarbóna – rozmiešajte dve kávové lyžičky v pohári vlažnej vody a vypite na ex

žuvačky bez cukru – zvyšujú tvorbu slín, čím kyslý obsah rýchlejšie „spláchnete“ opäť do žalúdka, navyše budete mať lepší, sviežejší pocit v ústach

blahodarné čaje – vynikajúco pomáha aníz v kombinácii s mätou, pomerne rýchlo však zaberá najmä čaj z ďumbiera a feniklu

Odpovedz
13. jan 2014
avatar

„Asi najdôležitejším prvým krokom v liečbe je pomalé prehĺtanie, dôkladné prežutie každého sústa a malé porcie,“
Pálením záhy najčastejšie trpia tí pacienti, ktorí pracujú v napätí, pod tlakom a v permanentnom strese. Drvivá väčšina z nich má navyše nadváhu. Ak sa chcú vyliečiť, aj tieto dve veci treba zmeniť.“

Odpovedz
13. jan 2014
avatar

Za pálenie záhy môžu tieto potraviny

Za normálnych okolností je pálenie záhy spojené s požitím týchto potravín a nápojov: alkohol, káva, čaj, kola alebo iné nápoje, ktoré obsahujú kofeín, čokoláda, citrusové plody, paradajky, korenené jedlá, mentol, niektoré sušené potraviny, sladké pečivo a iné.

Odpovedz
13. jan 2014
avatar

mne sa v tehotenstve, kedy sa nemôže takmer nič (myslím z liekov) a nemala som doma nič iné poruke, osvedčili pukance...tie záhu vždy schladili 🙂

Odpovedz
5. feb 2014