icon
133 / 185
Aj staré rožky sa dajú využiť: Pripravte z nich pizzu či chutnú plnku
avatar

Pizza z rožkov

Potrebujeme:

5 starších rožkov
2 dcl mlieka
1 vajce
soľ
korenie
ingrediencie na pizzu podľa chuti

Postup: Rožky nakrájame na malé kocky, nalejeme ku nim mlieko, rozšľahané vajce, pridáme štipku soli a korenia. Ručne premiešavame, aby sa rožky napili mlieka. Ak je masa príliš riedka, zahustíme strúhankou. Cesto dáme na vymastenú okrúhlu formu a dáme ho piecť do rúry pri teplote 180°C na asi 10 – 15 minút. Cesto vytiahneme, potrieme kečupom, alebo paradajkovou zmesou, pridáme ingrediencie podľa svojej chuti (šunku, syr, olivy,...) a dáme ešte na 20 minút zapiecť.

Odpovedz
21. feb 2014
avatar

Cestovina do polievky

Potrebujeme:

3 staré rožky
teplú vodu
2 vajcia
petržlenovú vňať
štipku soli
detskú krupicu

Postup: Rožky nakrájame na kolieska a namočíme do teplej vody. Potom ich vyžmýkame a pridáme ku nim vajcia, posekanú petržlenovú vňať, soľ a na zahustenie krupicu podľa uváženia. Zo zmesi tvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici a hádžeme do vriacej zeleninovej polievky, alebo vývaru.

Odpovedz
21. feb 2014
avatar

Plnka z rožkov

Potrebujeme:

5 rožkov
2 vajcia
1 cibuľu
2 dcl mlieka
3 strúčiky cesnaku
100 g kuracej pečene
petržlenovú vňať
olej
soľ
korenie

Postup:Pečeň, aj cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, alebo bravčovej masti. Pridáme ku nim prelisovaný cesnak, soľ, korenie, petržlenovú vňať a zmes necháme vychladnúť.V mlieku rozmiešame vajcia a pridámena kolieska nakrájané rožky. Necháme ich napiť sa a potom ich jemne vyžmýkame. Zmiešame s pečienkovou zmesou a dáme do zapekacej misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 190°C asi na 30 – 40 minút, resp. kým povrch nechytí zlatú farbu. Pokrájame a jeme ako prílohu, alebo s chlebom a uhorkou.

Odpovedz
21. feb 2014
avatar

@majuska0407 tak toto by ma nenapadlo, ďakujem za výborný receptík ukladám a vyskúšame, mňam 🙂

Odpovedz
4. mar 2014
avatar

@majuska0407 myslím tu pizzu z rožkov 🙂

Odpovedz
4. mar 2014
avatar
Odpovedz
5. mar 2014
avatar

Mne sa páči aj tá cestovina🙂

Odpovedz
29. aug 2014