Linecke kolieska zo spaldovej muky s bio dzemom
marci1101
autorĎalšie vážne riziko „módy“ bezlepkových potravín spočíva v tom, že sa mnohí (možno inak zdraví) ľudia vydávajú na cestu konzumácie potravín, ktoré nie sú biologicky plnohodnotné - bezlepkové potraviny sú vyrábané najmä z bielej bezlepkovej múky a preto často neobsahujú dostatok vlákniny, železa, vitamínov skupiny B, vápnika, fosforu a zinku = hrozí riziko deficitu dôležitých živín.
A navyše, trend konzumácie bezlepkových potravín – na nemilé zistenie najmä tých ľudí, ktorým bolo „sľúbené“ chudnutie – môže prispievať k nárastu hmotnosti, pretože veľa konvenčných bezlepkových potravín má veľmi vysoký alebo vysoký glykemický index a často tiež obsahujú veľa tuku.
Odpovedz
11. sep 2016

300g hladkej spaldovej muky
100g trstinovy cukor
200g maslo
bourbon vanilka (vanilkovy lusk)
1PL citronova kora
dzem
Suroviny zmiesat a vypracovat cesto. Nechat odlezat 20min. v mraznicke. Vyvalkat na hrubku 0,5mm a vykrajovat. Piect pri 180st. cca 10min. Po vychladnuti zlepit s lekvarom.