na obalenie: kokosovy cukor alebo trstinovy cukor-mucka Vo vodnom kupeli nad parou roztopime maslo s cokoladou a nechame vychladnut. Vajcia vyslahame s cukrom to penista a vmiesame cokoladu, muku, pdp a stipku soli. Cesto je trochu lepive. Dat aspon na 20min do chladnicky. Vytvarovat gulky vo velkosti vlasskeho orecha, obalit v kokosovom cukre alebo trstinovej mucke. Ulozit na plech vylozeny papierom na pecenie nie blizko seba. Piect pri 170st. cca 15min.
KOKOSOVE crinkles
100g trstinovy cukor 90 g kokos 240g spaldova celozrnna muka 1/2 kypriaci prasok 2 vajicka 60g maslo 1/2 pomaranca - stava kora z celeho pomaranca alebo citron,limetka
na obalenie: trstinovy cukor mucka alebo kokosovy cukor
V miske zmiesat muku, kokos, kypriaci prasok. Vmiesat vajicka, stavu z pomaranca a koru. Zmaknute maslo vymiesat s cukrom a postupne vmiesat ostatne suroviny. Vypracovat cesto a nechat ho aspon 20min. odlezat v chladnicke. Vytvarovat male gulky vo velkost vlasskeho orecha. Obalit v cukre, ulozit na plech vylozeny paperom na pecienie nie blizko seba a piest pri 160st. cca.15-20 min..
COKOLADOVE crinkles
200g kvalitnej horkej cokolady 74% a viac
60g maslo
50g trstinovy cukor
2 vajcia
225g hladkej spaldovej celozrnnej muky
1CL kypriaci prasok
stipka soli
na obalenie:
kokosovy cukor alebo
trstinovy cukor-mucka
Vo vodnom kupeli nad parou roztopime maslo s cokoladou a nechame vychladnut.
Vajcia vyslahame s cukrom to penista a vmiesame cokoladu, muku, pdp a stipku soli. Cesto je trochu lepive. Dat aspon na 20min do chladnicky. Vytvarovat gulky vo velkosti vlasskeho orecha, obalit v kokosovom cukre alebo trstinovej mucke. Ulozit na plech vylozeny papierom na pecenie nie blizko seba. Piect pri 170st. cca 15min.
KOKOSOVE crinkles
100g trstinovy cukor
90 g kokos
240g spaldova celozrnna muka
1/2 kypriaci prasok
2 vajicka
60g maslo
1/2 pomaranca - stava
kora z celeho pomaranca alebo citron,limetka
na obalenie:
trstinovy cukor mucka alebo
kokosovy cukor
V miske zmiesat muku, kokos, kypriaci prasok. Vmiesat vajicka, stavu z pomaranca a koru. Zmaknute maslo vymiesat s cukrom a postupne vmiesat ostatne suroviny. Vypracovat cesto a nechat ho aspon 20min. odlezat v chladnicke. Vytvarovat male gulky vo velkost vlasskeho orecha. Obalit v cukre, ulozit na plech vylozeny paperom na pecienie nie blizko seba a piest pri 160st. cca.15-20 min..