Keksíky:
250 g hladkej spaldovej celozrnnej múky
90 g trstinový cukor /mucka/
125 g masla
1 vajíčko
2 lyžice medu
1 a pol lyžičky škorice
Všetko dáme do misy a vypracujeme cesto. Uložíme ho na hodinu do chladničky. Cesto potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na približne 4mm a vykrajujeme z neho kolieska, ktoré potom opečiatkujeme. Keksíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť pri 190°C cca 7 minút.
Cupcakes:
50g kakaa
175g hladkej spaldovej muky
Stipka soli
Pol lyzicky sody bikarbony
225g krystaloveho cukru
2 vajcia
Vanilkovy cukor alebo vanilkova aroma
175g makkej hery maslovej
175ml mlieka
Krem:
200g bielej cokolady
250ml smotany na slahanie
250g mascarpone
Zmiesat spolu sypke suroviny k nim primiesat makku heru maslovu. Spolu zmiesat tekute suroviny a primiesat ich k sypkym. Naplnit kosicky do 2/3tin. Piect na 170 stupnov cca 20 min.
Cokolady rozpustit na ohni v slahacke a nechat v chladnicke do rana. Rano vyslahat a primiesat mascarpone.
Domaci chlieb
Na kilo hladkej múky pridáme 800 g/ml vody, 30 g čerstvého droždia (alebo 10 g jeho sušeného ekvivalentu) a 30 g soli. Cesto bude pomerne riedke a vlhké. No po vykysnutí a upečení bude ľahké a vzdušné. Je to jednoduché – čím viac vody, tým väčšie bublinky v chlebe.

Domaci baileys
1ks puding mandlovy
1ks vanilkovy cukor
2ks salko karamelizovane
0,5 l rumu alebo whisky
100ml smotana na šľahanie 33%
500 ml mlieko
Postup :
Z mlieka a pudingu v prášku uvaríme puding a pridáme vanilkový cukor . Necháme mierne vychladnúť, za stáleho miešania aby sa neurobila šupka . Potom pomaličky miešame mixérom a pridáme salko , 500 ml rumu (whisky) a nakoniec smotanu.