ovseno-kokosove cookies s chia semienkami a sus.brusnicami
marci1101
autorCHIA- spomaľuje vplyv cukrov na tráviaci systém, ak sa konzumuje súčasne s cukrami. Chia gél vytvára fyzickú bariéru medzi sacharidmi a tráviacimi enzýmami, ktoré ich rozkladajú, čo spomaľuje premenu sacharidov na jednoduché cukry. Čo znamená, že energia z potravy sa uvoľňuje postupne a vedie k lepšiemu využitiu energie. To je jednoznačne veľkým prínosom aj pre diabetikov. Môžeme kombinovať Chia sa sladkou chuťou, ako je napríklad ovocná šťava a mať vyváženú hladinu cukrov v tele.
Odpovedz
27. jún 2016

1 šálka ovsených vločiek
1/2 šálky pohánkovej múky
1 čl melasy alebo medu
1/2 čl jedlej sódy
1/2 čl pravej mletej škorice
1/2 čl perníkového korenia
1 čl BIO vanil.cukor
2 PL BIO kokosového oleja
1 čl chia semienok
3 PL vody
3 PL sušeného strúhaného kokosu
1/2šálky sušených hrozienok, brusníc alebo iného drobného sušeného ovocia
Zmiešame najskôr všetky sypké zložky, potom pridáme ostatné ingrediencieV miske zmiešajte najprv suché ingrediencie a potom k nim pridajte všetky tekuté a sušené ovocie. Tvarujeme menšie guľôčky alebo placky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pečieme 10 minút na 180 stupňov.