* Špaldová pšenica. Je to prastarý druh pšenice, ktorý sa vyznačuje vyšším obsahom bielkovín (17 percent) než iné obilniny (12 - 13 percent), ľahkou stráviteľnosťou, pozitívnym vplyvom na črevnú peristaltiku vďaka obsahu nesolubilnej vlákniny, stimulačným efektom na imunitný systém a výbornou orieškovou chuťou. Podobne ako jačmeň a ovos vyžaduje zrno po zbere dodatočné lúpanie. V obchode špaldu nájdeme ako hrubú alebo hladkú múku, krupicu, vločky....
* Špaldová pšenica. Je to prastarý druh pšenice, ktorý sa vyznačuje vyšším obsahom bielkovín (17 percent) než iné obilniny (12 - 13 percent), ľahkou stráviteľnosťou, pozitívnym vplyvom na črevnú peristaltiku vďaka obsahu nesolubilnej vlákniny, stimulačným efektom na imunitný systém a výbornou orieškovou chuťou. Podobne ako jačmeň a ovos vyžaduje zrno po zbere dodatočné lúpanie. V obchode špaldu nájdeme ako hrubú alebo hladkú múku, krupicu, vločky....