icon
avatar
marisee
3. aug 2013

Lac Rose arugula pesto

Pesto z rukoly s lahodnou príchuťou senegalskej soli z Ružového jazera

2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky soli Lac Rose, 5 otočení mlynčeka s červeným korením, 1/2 pohára vlašských orechov, 5 pohárov rukoly (mierne pritlačenej), 1/2 pohára petržlenovej vňate (mierne pritlačenej), 1/2 pohára panenského olivového oleja, 1/2 pohára parmezánu (odmerkou je 1dcl pohár)

Pesto pripravujeme v mixéri so sekacími nožmi. Vložíme cesnak, orechy, rukolu a krátkymi pulznými intervalmi všetky prísady posekáme, kým sa hmota nepremieša. Pridáme soľ Lac Rose, korenie, olivový olej, petržlen a opäť pulzne premixujeme. Na záver pridáme nastrúhaný parmezán, ešte krátko pomixujeme a podávame s čerstvým celozrnným chlebom. K pestu môžeme pridať tyčinky z čerstvého ananásu posypané kryštálmi soli Lac Rose.

Pesto z rukoly a senegalskej soli z Ružového jazera je vynikajúce aj s rôznymi druhmi cestovín.