icon
6 / 21
avatar
Komentár bol odstránený
avatar
matia28
autor

Suroviny
250 gmúka hladká
100 gcukor práškový
100 gorechy vlašské mleté
200 gmaslo mäkké
1 ksvajíčko
1 - 2 bal.cukor vanilkový

Postup prípravy receptu
1Preosiatu hladkú múku, práškový cukor, mleté orechy a zmäknuté maslo spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do alobalu alebo potravinárskej fólie a necháme odležat v ladničke (ja nechávam 24h, kedže väčšinou pri malej pečiem po večeroch ale stačí aj hoďka).
2Z cesta potom tvarujume rohlíčky, kladieme na vymastený plech a do vopred vyhriatej rúry dávame piecť na cca 7 minút (treba odsledovať, kedže každá trúba pečie inak) až začnú jemne hnednúť na okrajoch. Hneď po vybratí ich treba poposúvať aby sa nelámali a ešte teplé obaliť v cukrovej múčke zmiešanej s vanilínovým cukrom.
3Rohlíčky nie su príliš sladké a sú veľmi jemné. Pozor, pri obaľovaní, kým sú ešte teplé sa zvyknú lámať, preto treba jemne

Odpovedz
5. nov 2014