icon
4 / 66
Kvaskovy bezlepkovy chlebik
avatar

Poprosim recept. Krasny a urcite chutny chlebik.

Odpovedz
20. máj 2018
avatar

waw mne bezlepkovy takto nikdy nenakysne... mozem recept poprosit?

Odpovedz
6. nov 2018
avatar
matinka
autor

Chlebik robim do mensej osatky:
ROZKVAS: 150g Schar Mix B (ale mozete dat aj ryzovu hladku, uz aj tak robievam; 150ml vlaznej vody, velka PL kvasku - nechat krasne nakysnut v zavislosti od teploty 6 hod (v lete, v rure program predhrievania) az 12 hod. Takisto si zamiesam 150 ml vody + 1 PL psylia
SUROVINY: 150g roznych jednodruhovych muk (vzdy mixujem, podla toho, co mam doma, aspon 4 druhy: kukuricna, teffova, lanova, pohankova, psenova, cicerova, sosovicova, ovsena bezl ...a vzdy musim dat tapiokovu), 1 lyzicku mletej rasce, 2 lyzicky soli (morska alebo himalajska). Suche vsetko premiesam a pridam semiacka.
1.5 PL oliv.oleja pridam k psyliu a cele to zmiesam a vypracujem robotom. Necham kysnut 2,5 hod, spracujem do osatky a v nej necham kysnut 1 hod, vyklopim a peciem so zaparou 20 min pri 250C, potom vyberiem plech so zaparou a peciem cca 30 min pri 200 C. Pisem podla mojej rury, u vas to bude asi menej, som si vsimla, ze inde je rychlejsie upeceny. Zo spodku musi krasne klopkat.
DOBRU CHUT ☺

Odpovedz
6. nov 2018
avatar

Dobrý deň, skúšali ste chlebík alebo iné pečivo ( žemličky, rožky..) upiecť z jednodruhoviek aj s klasickým s droždím? Ďakujeem

Odpovedz
10. máj 2019
avatar
matinka
autor

@evamajercak klasicke drozdie sme vylucili hned na zaciatku, tak som to neskusala, ale urcite bude fungovat, na tento recept by som dala tak asi 25g drozdia

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

@matinka ďakujem veľmi pekne. A môžem tento istý recept skúsiť aj na žemličky, či by bol iný pomer múk vhodnejší?

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

@matinka a je taký rozdiel v tom kváskovom chlebíku oproti klasickému drožďovému? Nejak sa neviem odhodlať na to kváskovanie hmm ale keď tie Vaše recepty vyzerajú krásne nadýchané, sú také aj prekrojené vo vnútri?

Odpovedz
10. máj 2019
avatar
matinka
autor

@evamajercak daju sa, budu take "chlebovejsie". Mam v aj albume redept aj na jednodruhove zemlicky, tie sa mi viac pacia ako pecivo, urcite ich vyskusajte. A nebojte sa kvasku, ta chut je neporovnatelna 😉

Odpovedz
10. máj 2019
avatar
matinka
autor

Je to neporovnatelne! Mne drozdove chutili strasne umelo a ked som robila ciste zmesove, tak mali cudnu pachut. Kvaskove chutia ako chlieb, aj korka, vsetko... ALE su ludia, ktori necitia tie rozdiely vyrazne a je im to jedno. Moj syn ma fajnovy jazycek, po tom, ako peciem tieto,drozdove u znamych dokonca odmietol jest, boli mu hnusne.

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

@matinka ďakujem veľmi pekne 🙂 ja zo zmesi tiež nepečiem, mne tam tiež nejaká pachuť vadí.. Ďakujem Vám ešte raz 😉

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

@matinka Môžem ešte poradiť ohľadom kvásku? Ak chcem ryžový, mám dať do pohára 1PL ryž.múky a. 1-2PL vody? Či viac? A voda vlažná či je jedno akú má teplotu? A čo potom..

Odpovedz
10. máj 2019
avatar
matinka
autor

@evamajercak studenu kludne, ja davam pomer 1:1

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

@matinka ďakujem idem skúsiť.. Snáď sa zadarí 🙂

Odpovedz
10. máj 2019
avatar

Prosím, akú veľkú osatku na tento recept?

Odpovedz
22. aug 2019
avatar
matinka
autor

Pouzivam najmensiu ovalnu

Odpovedz
22. aug 2019
avatar
Odpovedz
22. aug 2019