Recept: korpus: vymiešame 5bielok do hustého snehu, pridáme šálku cukru,nakoniec 1 a pol balenia zlatého klasu,mäsu natrieme na plech vystlaný s papierom,posypeme nasekanými orechami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov na cca 20minut (ja dávam najskôr vyhriať rúru aj na 200stupnov,pred vložením koláča do rúry ju stiahnem na 150st.,ale chvíľu je koláč na tej vyššej teplote kvôli tmavšej farbe,to sú moje pokusy, koláč som piekla zatiaľ len 3krat😉 )....po upečení chvíľu nechať vychladnúť a opatrne preložiť na pripravený druhý plech, stiahnuť papier a na to príde krém..... krém v originálnom recepte je 3 šľahačky vyšľahať s trochou prášo.cukru,na chvíľu dať do chladničky, primiešať čerstvé maliny a čučoriedky ,masu dať pozdĺžne stredom platu a zabaliť z oboch strán do tunelu🚇❤ ...ja som krém robila kombináciou mascarpone a šľahačky, s praskovym a vanilkovým cukrom❤...aj čisto slahackovy som skúšala,treba si vybrať podľa svojich chutí
Takto vyzeral prvý pokus,kde som dala len 1slahacku a cca 250g mascarpone,maliny boli mrazené (roztopené),preto pustili šťavu do krému, najlepšie su čerstvé....treba dať 2slahacky a 1mascarpone pripradne 1a pol ,aby bolo krému dosť....alebo tie tri šľahačky ako bolo v pôvodnom recepte....
Vyzera super. A tot otazka, co dat dovnutra miesto slahacky a mascarpone
@saskarisko povodný recept iba s šľahačkou a ovocím,ja som skúšala kombináciu masc.a slahacky s ovocím...neviem,čo iné 🤔😘😍
do toho snehu na cestu das prosim ta ten zlaty klas len tak praskovy, neuvari sa najprv puding? 🤔
@pisonova001 len tak prášok 😘
dakujem😊



Ako si ho robila, vyzerá super 👍