Len tie stonky sa tam nehodia🙂
@janalehotska mne sa tam práve páčia, som sa inšpirovala u jednej cukrárky, schválne som ich tam nechala😉😘
Môžem poprosiť recept ďakujem
@janalehotska odtrhat stopku je jedna vec, mne príde úplne cez čiaru niekde na návšteve vypluvat kostku... Ale vyzerá to pekne, len za mňa nepraktické, ja všetko odkostkujem 🙈
@janalehotska
@dominika86 to už je vec názoru, mne by to nevadilo, ocenila by som ten vzhľad. na torty sa bežne dávajú kvety, ktoré sa nejedia, jahody so zeleným a iné všeličo 😉😘 ale každý sme iní, rešpektujem vaše názory 👍
@denkapauerova pošlem podvečer
@denkapauerova Korpus na tart
250g hladkej múky
80g práškového cukru
100g studeného masla
2 žĺtky
1 vajce
štipku soli, a štipku prášku do pečiva
vymiešame cesto, ktoré necháme odpočinúť 30 minút v chladnicke vo fólii. potom vyberieme, vyvaľkáme a povtláčame do formy na tart cca 27-30cm, poriadne popicháme vidličkou, zaťažíme papierom so suchou strukovinou, a pečieme 10 minút na 180st., potom dáme dole strukovinu a pečieme ďalších cca 10minút, ako vám pečie rúra.
Náplň: 250ml slahacky, 250g čokolády tmavej necháme zovrieť do bodu varu a odstavíme od ohňa, miešame dohladka,kým sa čokoláda úplne neroztopí, zmes vychladíme (ak sa dá aj do druhého dňa) - ja som vychladila v taniere s ľadom a potom som šupla na chvíľu do chladničky. Na záver k zmesi prišľahať 250ml šľahačky, mixovať maximálne 2 minúty, aj menej

Vyzerá výborne