matrix87
25. nov 2013

Jakubkov 1.mesiac

Tak, a je to tu! Dnes máme za sebou prvý mesiac spolužitia mimo bruška 🙂 Mamina na pôrod už pomaly aj zabudla, alebo teda aspoň na tú bolesť po pôrode, keďže som ju vôbec netrápil a narodil som sa sekciou. 

Pobyt v pôrodnici nám rýchlo ubehol, kŕmili ma Bebou, lebo mamina spala a bol som pri nej máličko, ale aj tak som sa k nej dostal hladný a skúsil som pre zmenu jej mliečko 🙂 A bolo lepšie ako z fľašky. 

Keď sme prišli domov, v mojej postieľke ma čakali balóniky a hračky a pre maminu bola vo váze kytica. Prišla aj starká, ktorá maminke navarila super obedík, aby som mohol papať mliečko dobré smotankové (ako hovorí babina). 

Moja prvá prechádzka bola po dvoch týždňoch na svete, bol piatok a šli sme čakať babinu k autobusu, aby sme s ňou mohli ísť k nej domov 🙂 Postupne som spoznal celú moju veľkú rodinu, deda, uja, tetu, sesternicu Ellu, prastarkých a kadekoho ďalšieho 🙂 Dostal som kadejaké darčeky - hrkálky, oblečenie, cumlíky... Len neviem, kde mi ich tá moja mama schovala. 

Pred týždňom som absolvoval aj prvú detskú poradňu a návštevu u uja ortopéda, ktorý zhodnotil, že mám nožičky ako lusk 🙂 Neviem, čo to znamená, ale mamina bola veľmi spokojná, keď to povedal, tak to bude asi dobré. No a v poradni nám povedali, že som veľmi krásny a živý a mám 5050g a 57cm.

Neviem, ako iné deti, ale ja mám skoro každý večer "spevácky koncert", ktorý moji rodičia nazývajú "kolikový rev". Netuším, čo to znamená a prečo to tak škaredo nazvali, veď ja tak pekne spievam... a susedia sa ešte nesťažovali ;)

Včera, teda v nedeľu, som sa rozhodol, že rodičov trocha prekvapím a postraším. Mamina ma ako vždy položila na bruško, že nech si trocha pocvičím, ale ja som už predsa veľký chlap a nejaké ležanie na bruchu ma vôbec nebaví, veď hlavičku viem dvíhať už od prvého týždňa, a tak som sa otočil späť na chrbátik. Mama skoro prestala dýchať, neviem, či od radosti alebo strachu 🙂 Ale musela si ma natočiť na mobil ako sa viem otáčať, tak asi bola rada a musela to povedať aj babine. Som rád, že som ju tak potešil 😀 A dnes ráno som sa rozhodol, že to skúsim aj opačne, veď predsa aj rodičia sa v posteli kadejako otáčajú, tak to musím aj ja vedieť, ale mama ma začala obkladať vankúšmi :( 

A dnes som počul nový výraz, že SNEH. Som zvedavý, čo to je, ale vraj je to vonku a je tam z toho strašná zima, tak dúfam, že to dnes uvidím a skúsim, či sa to dá papať 🙂 

Mamina ma asi poslednú noc dnes zabalila do vankúša, lebo som z nej v noci vyliezol celý, ako slimák z ulity (síce som ešte žiadneho slimáka nevidel, ale mama povedala, tak to tak asi bude) a povedala, že už ma tam nedá a do rána som spal prikrytý vankúšom 😀 

No, a to je asi všetko, čo som vám chcel povedať. Stretneme sa o mesiac! To už budem vedieť toho zase viac 🙂 

#magazin

Waaaau on je uz taky velky?Nas nema este ani styri kilecka🙂)

25. nov 2013

@trish31 no veru taký veľký 🙂 dnes bol na návšteve o dva týždne mladší Filipko, tak som normálne z neho nemohla oči spustiť, aký bol maličký, náš taký vôbec nebol 😀

25. nov 2013

@matrix87 aj ho dokrmujes?

25. nov 2013

@trish31 nie, zatiaľ nám stačí mliečko moje

25. nov 2013

@matrix87 tak to je papkac velky.Super:)

26. nov 2013

Začni písať komentár...

Odošli