icon
1 / 1
avatar

Vyzerá super 🙂 poprosím recept ;)

Odpovedz
29. okt 2019
avatar

Ako sa ti podaril tak vysoký sneh na vrchu ?

Odpovedz
29. okt 2019
avatar

Vyzerá úžastne 😍

Odpovedz
29. okt 2019
avatar
mia2408
autor

@natmal94
@irusa
@ewibuxa

250 g guľatozrnnej ryže700 ml plnotučného mlieka Pilos120 g zmäknutého masla Pilos50 g medu5 vajíčokkôra z 1 citróna½ lyžičky soli Castello400 g zaváraných broskýň Freshona80 g kryštálového cukru Castello
Open SearchOpen Menu
RECEPTY
BLOG
LIDL.SK
PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
KATEGÓRIE
hľadaj…
zobacz film
Ryžový nákyp s broskyňami

1 h jednoduchý 6 porcií
HOME DEZERTY RYŽOVÝ NÁKYP S BROSKYŇAMI
VERONIKA BUŠOVÁ

Ryžový nákyp s broskyňami
5
komentáre
0
pridať k obľúbeným
INGREDIENCIE

250 g guľatozrnnej ryže700 ml plnotučného mlieka Pilos120 g zmäknutého masla Pilos50 g medu5 vajíčokkôra z 1 citróna½ lyžičky soli Castello400 g zaváraných broskýň Freshona80 g kryštálového cukru Castello

EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
maslo Pilos na vymastenie formyhladkú múku Castello na vysypanie formy
POSLAŤ NÁKUPNÝ ZOZNAM

vytlačiť recept

poslať známemu
ZDIEĽAŤ
POSTUP
POTREBUJEME

robot s nadstavcom metlička a lopatka
strúhadlo na kôru
stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
metličku na šľahanie
misku na vodný kúpeľ

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 20

Odpovedz
29. okt 2019