250 g guľatozrnnej ryže700 ml plnotučného mlieka Pilos120 g zmäknutého masla Pilos50 g medu5 vajíčokkôra z 1 citróna½ lyžičky soli Castello400 g zaváraných broskýň Freshona80 g kryštálového cukru Castello
Open SearchOpen Menu
RECEPTY
BLOG
LIDL.SK
PRIHLÁSENIE
REGISTRÁCIA
KATEGÓRIE
hľadaj…
zobacz film
Ryžový nákyp s broskyňami
1 h jednoduchý 6 porcií
HOME DEZERTY RYŽOVÝ NÁKYP S BROSKYŇAMI
VERONIKA BUŠOVÁ
Ryžový nákyp s broskyňami
5
komentáre
0
pridať k obľúbeným
INGREDIENCIE
250 g guľatozrnnej ryže700 ml plnotučného mlieka Pilos120 g zmäknutého masla Pilos50 g medu5 vajíčokkôra z 1 citróna½ lyžičky soli Castello400 g zaváraných broskýň Freshona80 g kryštálového cukru Castello
EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ
maslo Pilos na vymastenie formyhladkú múku Castello na vysypanie formy
POSLAŤ NÁKUPNÝ ZOZNAM
vytlačiť recept
poslať známemu
ZDIEĽAŤ
POSTUP
POTREBUJEME
robot s nadstavcom metlička a lopatka
strúhadlo na kôru
stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
metličku na šľahanie
misku na vodný kúpeľ
Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.
Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 20

Vyzerá super 🙂 poprosím recept ;)