icon
1 / 1
avatar

vyprážané či v trúbe pečené?

Odpovedz
15. aug 2019
avatar
mia2408
autor

@daniela022 vyprážané

Odpovedz
15. aug 2019
avatar

Mňam, môžem poprosiť recept?

Odpovedz
15. aug 2019
avatar
mia2408
autor

@xxxena 700 g polohrubej múky
35 g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného)
5 PL práškového cukru
300 ml mlieka
1 vajíčko
3 žĺtka
1 KL soli (menšia)
70 g roztopeného masla
1 vanilkový cukor
50 ml rumu
možno pridať nastrúhanú pomarančovú kôru
olej na vyprážanie – cca 500 ml

Odpovedz
15. aug 2019
avatar
mia2408
autor

@xxxena Postup:
Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridáme 1 PL cukru a zahrejeme na (nesmie byť horúce, inak sa droždie zaparí a nevykysne). Do vlažného mlieka pridáme droždie, zamiešame a jemne poprášime múkou. Prikryjeme pokrievkou (príp. malým tanierikom) a necháme vykysnúť. Dáme roztopiť maslo, necháme ho ochladiť. Do misy preosejeme muku a práškový cukor, pridáme vanilkový cukor, soľ a premiešame. Zvyšné mlieko zahrejeme.

Keď je kvások vykysnutý, pridáme ho k múke. Pridáme vajcia, rozpustené maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridáme rum a nastrúhanú pomarančovú kôru (ja som nedávala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť cca 40 minút.

Odpovedz
15. aug 2019
avatar
mia2408
autor

@xxxena Cesto rozvaľkáme na plát približne na hrúbku prsta a formičkou s priemerom 6 – 7 cm vykrajujeme šišky. Koncom varechy urobíme dierku, prikryjeme utierkou a ešte necháme podkysnúť cca 20 – 25 minút.

Odpovedz
15. aug 2019
avatar

@mia2408 ďakujem veľmi pekne. Ukladám si recept 😋a posielam
❤️

Odpovedz
15. aug 2019
avatar

Mňam, tie vyzerajú 👌

Odpovedz
15. aug 2019