icon
1 / 1
avatar

Môžem poprosiť o recept ďakujem

Odpovedz
22. nov 2019
avatar
Odpovedz
22. nov 2019
avatar
mia2408
autor

@6912zuzana
@orangecountry
5 vajec
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
350 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
125 ml oleja
175 ml ananásového džúsu alebo šťavy
Ananásový krém:
340 g ananásového kompótu (gramáž je pevného podielu)
2 balenia vanilkového pudingu
2 lyžice cukru
300 ml ananásového džúsu alebo šťavy z kompótu
600 ml mlieka
smotanový krém:
400 g kyslej smotany
400 ml šľahačkovej smotany
2 stužovače šľahačky
2 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
50 g strúhaného kokosu
1. Krok
Najskôr si pripravíme hlbší plech ktorý si vystelieme papierom na pečenie a predhrejeme si rúru na 180 °C..Ocedíme si ananásový kompót a šťavu si odložíme..

2. Krok
Teraz si vymiešame vajcia s cukrom do peny.

3. Krok
Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva , potom prilejeme o lej a 175 ml ananásovej šťavy.Premiešame a vylejeme cesto na plech.Pečieme 25 minút potom skontrólujeme špáradlom a upečené necháme vychladnúť..

4. Krok
Ideme na krém..Ten si pripravíme tak, že dáme rozvariť mlieko a v 300 ml džúsu alebo ananásovej šťavy rozmiešame puding..do mlieka pridáme aj cukor a priliatím vymiešaného pudingu uvaríme hustý krém..Do krému po odstavení vmiešame aj ananásové kúsky a vylejeme na vychladnutú piškótu.

5. Krok
Necháme puding na piškóte zatuhnúť aspoň 30 minút.

6. Krok
Teraz si vyšľaháme šľahačku so stužovačom, a kyslú smotanu s cukrom ..Potom obe zložky prepojíme a zalejeme pudingovú vrstvu na koláčiku..

7. Krok
Šľahačkovú vrstvu posypeme strúhaným kokosom a dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny..

Odpovedz
22. nov 2019