Mozem poprosit recept?muz mi uz dlho pili usi ze by si ich dal🙂
@martina398 Ragú:
1000
g hovädzie mäso mleté
200
g cibuľa
30
g cesnak
400
g paradajky - rajčiny lúpané
80
g pretlak paradajkový - rajčinový
soľ
oregáno čerstvé
bazalka čerstvá
Bešamel:
800
ml mlieko
50
g maslo
30
ml olej olivový
70
g múka hladká
soľ
korenie čierne mleté
orech muškátový
Ostatné:
80
ml olej olivový
400
g lasagne
100
g syr tvrdý
Najskôr nasekáme očistenú cibuľu a na olivovom oleji ju orestujeme. Pridáme restovať mleté mäso a prelisovaný cesnak. Prudko restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili, osolíme, ochutíme korením a potom pridáme lúpané drvené rajčiny, pretlak a teraz už pomalšie restujeme za občasného miešania asi 20 minút. Nakoniec pridáme čerstvé bylinky. Takto pripravené ragú môžete použiť aj na špagety alebo iné cestoviny.
Medzitým čo sa pripravuje ragú, namočíme do studenej vody pláty lasagní.
A pripravíme bešamel. Na miernom ohni rozpustíme v oleji maslo a nastrúhame kúsok muškátového orieška. Pridáme múku a za stáleho miešania postupne prilievame mlieko. Osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Celú dobu miešame až sa nám vytvorí hladký krém.
Ideme vrstviť. Ragú rozdelím na 4 časti a lasagne na 5 vrstiev. Na spodok zapekacej nádoby dáme pláty lasagní a na ne rozotrieme prvú časť ragú.
Potrieme ju bešamelom a na túto vrstvu položíme ďalšie pláty lasagní.
Takto pokračujeme, až všetko spotrebujeme. Vrchný plát tvoria lasagne potreté poslednou časťou bešamelu a posypané strúhaným syrom.
Zapekaciu nádobu vložíme do rúry a lasagne s mletým mäsom pečieme na 170 stupňov asi 50 minút.
Vyzerajú super 👍
@martina398 ano ja davam podla toho ake mam momentalne doma😊
aj ja ich milujem, mňam 😋

Vyzeraju famózne mňam